БИЈЕЉИНА: У уторак концерт поводом Свјетског дана музике :: Semberija INFO ::

 

БИЈЕЉИНА: У уторак концерт поводом Свјетског дана музике


Удружење грађана ”Музички умјетници Семберије” обиљежиће у уторак, 22. јуна, Свјетски дан музике концертом ”Музичко путовање” на коме ће наступити полазници Музичке радионице ”Чаролија”  узраста од 3 до 8 година.
Како је најављено, малишани ће извести  најљепше традиционалне пјесме из неколико држава са четири континента, а планиран је и наступ полазника Школице клавира.



Концерт ће се одржати у уторак, 21. јуна 2022. године у великој сали Центра за културу, са почетком у 19.00 часова.
Свјетски дан музике почео је да се обиљежава 1982. године, на иницијативу француског Министарства културе и већ пуних 40 година прославља се у више од 100 земаља свијета. 

Овим концертом ће се и Град Бијељина прикључити свјетским метрополама у прослави овог важног дана за музику и музичке умјетнике.

Удружење грађана „Музички умјетници Семберије“ покренуло је Музичку радионицу „Чаролија“ у септембру 2021. године, а у децембру су имали веома успјешан и посјећен Ногодишњи концерт, а затим и концерт на ”Зимском корзу”. Школица клавира  је почела са радом у фебруару 2022, а двије прве награде на престижним клавирским такмичењима остварила је Марија Михајловић за непуна два мјесеца похађања.

Оно што ову радионицу чини посебном је сарадња са логопедом са којим ће дјеца савладати правилне технике дисања, као и артикулацију гласова матерњег језика.


Семберија инфо - З. Кусмук