ЦЕНТРАЛНИ МИТИНГ СДС-А, ПДП-А И ЛИСТЕ ЗА ПРАВДУ И РЕД У БИЈЕЉИНИ :: Semberija INFO ::

 

ЦЕНТРАЛНИ МИТИНГ СДС-А, ПДП-А И ЛИСТЕ ЗА ПРАВДУ И РЕД У БИЈЕЉИНИ


Бијељина и Бањалука ће однијети одлучујућу превагу на предстојећим октобарским изборима и ми вјерујемо  да ће та два града, као бастиони опозиције, дати још већи допринос нашој побједи, изјавио је Мирко Шаровић, кандидат за српског члана у Предсједништву БиХ на предстојећим изборима, на вечерашњем  централном митингу у Бијељини на којем су представљени кандидати СДС-а, ПДП-а и Листе за правду и ред Небојше Вукановића.



“Бијељина, од које смо почели, И Бањалука, с којом завршавамо нашу кампању, донијеће побједу опозицији. Залагаћу се за још већу регионалну сарадњу и за сарадњу с матицом Србијом. Док је слободне и јаке Србије, биће јака и слободна и Република Српска”, поручио је Мирко Шаровић, нагласивши да ће се у првој години мандата залагати за конекцију на гас на Турски ток у Семберији, као и за прикључење БиХ “Отвореном Балкану”.

 Јелена Тривић, кандидат ПДП -а за предсједника Републике Српске изјавила је да у Бијељини, али и у цијелој Изборној јединици шест, очекује одличан изборни резултат.

“Након политичке побједе, од другог октобра, тек треба да почну побједе за Републику Српску у миру. Наша основна порука је да је Република Српска сигурна у нашим рукама. Ми ћемо обезбиједити неопходну политичку стабилност и нормализацију политичких прилика, побиједићемо корупцију и отворити простор за више инвестиција, за више улагања у здравство, за реформу образовања, како би наши млади људи имали најбоље образовање које ће им омогућити да се запошљавају у нашој Републици Српској. Везано за пољопривреду, а долазила сам у многа семберска села, сматрам да систем подстицаја морамо уредити законом и на праведној основи извршити расподјелу подстицаја”, истакла је Јелена Тривић.



Носилац листе СДС-а за Народну скупштину Републике Српске у Изборној јединици шест, Љубиша Петровић изјавио је да грађани треба другог октобра да изађу на изборе у што већем броју, како би са што већом излазношћу остварили побједу, као што се то догодило и 2020. године.

“ На крилима те побједе да градимо бољу Бијељину, бољу републику Српску, да имамо што боље образовање, да се боримо за сваког пензионера и сваког демобилисаног борца. Морамо наставити борбу против криминала и корупције који су оковали институције. Имамо кључ за откључавање тих брава”, поручио је Љубиша Петровић.
Предсједник Градског одбора СДС-а Бијељина Томица Стојановић поручио је да ће се догодити побједа народа и да ће народ живјети боље.



Носилац листе ПДП-а за Народну скупштину РС у Изборној јединици шест, Славиша Марковић  најавио је убједљиву побједу Јелене Тривић и Мирка Шаровића, као и добар резултат СДС-а, ПДП - а и листе за Правду и ред Небојше Вукановића.

Мирјана Орашанин, кандидат СДС-а за посланика у Народној скупштини РС изјавила је да се талас промјена шири Републиком Српском од 2020. године, позвавши том приликом све универзитетске професоре и интелектуалце  да преузму одговорност за Републику Српску.



Небојша Вукановић, предсједник  Листе за правду и ред изјавио је  да је сваки глас важан, позивајући грађане да другог октобра изађу на изборе и да гласају са Јелену Тривић И Мирка Шаровића.

(Семберија инфо)