МАРКОВИЋ: СИГУРНА ПОБЈЕДА ТРИВИЋКЕ :: Semberija INFO ::

 

МАРКОВИЋ: СИГУРНА ПОБЈЕДА ТРИВИЋКЕ


У просторијама Градског одбора ПДП Бијељина данас је одржана конференција за медије. Шест дана до изборног дана у Изборном штабу ове странке не крију задовољство када је у питању сам ток кампање. Реализована истраживања показују да ће на подручју Бијељине циљ бијељинског ПДП-а бити остварен, а то је побједа Јелене Тривић. Резултати истраживања од прије два дана показују да Јелена Тривић у односу на своје противкандидате у Семберији има предност око 8%, а на нивоу читаве Републике Српске око 4-5%. 

- То значи да је ова предност значајна и сигурно је да ћемо у наредних пар дана урадити све да ту предност сачувамо и направимо промјене у Републици Српској. Користим прилику да позовем све грађане Семберије, Бијељине и читаве Републике Српске да дају подршку и господину Шаровићу, а када је у питању наш Градски одбор оно што је такође за нас јако битно је чињеница да се подршка коју тренутно имамо  креће у распону од 12-13%, што значи да ћемо имати један директни посланички мандат у Народној скупштини Републике Српске и очекујемо још један мандат у Парламентарној скупштини  БиХ“, рекао је Славиша Марковић, предсједник ГО ПДП Бијељина.



Активности које ће ПДП водити послије избора, поред Програма обнове Републике Српске су три закона на којима ће, према ријечима Марковића инсистирати, а то су досљедна примјена Закона о поријеклу имовине Републике Српске, усвајање Закона о спрјечавању сукоба интереса и усвајање Закона о правима бораца, војних инвалида и породица палих бораца. 

- Још један подсјетник зашто ова власт треба да оде јесте и број младих који је напустио Републику Српску у протеклих 15 година колико је на власти СНСД. Тај број износи око 300.000 а за разлику од овог периода, у ратном периоду 1991-1995. године, процјењује се да је земљу напустило 170.000 становника. Користим прилику да подсјетим на слоган СНСД-а који гласи „Јер волимо Српску“ и да подсјетим како се та њихова љубав огледа према предузећима којима су њихови најближи сарадници, руководиоци преузели да воде. Па тако они воле и Панафлекс и Бобар банку и Курјак и Зенит и Елвако и Шећерану и Житопромет и то је најбољи доказ како је то када они воле“, истакао је Марковић и позвао све обесправљене раднике који су били у наведеним предузећима да дођу сутра, 27. септембра на Централни предизборни скуп опозиције у Бијељини на Тргу краља Петра И Карађорђевића да подрже Јелену Тривић и Мирка Шаровића.


Семберија инфо - И. Гутић