КАНДИДАТИ СНСД ЋЕ ПОМОЋИ ГРАЂАНИМА НАСЕЉА КОВИЉУШЕ :: Semberija INFO ::

 

КАНДИДАТИ СНСД ЋЕ ПОМОЋИ ГРАЂАНИМА НАСЕЉА КОВИЉУШЕ


Кандидати СНСД из Бијељине најавили су рјешавање проблема са фекалном канализацијом у насељу Ковиљуше које ће обезбиједити скупштинска већина предвођена овом странком, обзиром да Градска управа није имала слуха за проблеме ових грађана. Уколико буде потребно Коалиција „Договор за Бијељину“ ће поднијети и амандмане како би приморала градоначелника и Управу да коначно ријеше овај проблем.
 
„С обзиром да нема ажурности из Градске управе, ми ћемо предложити изградњу затвореног цјевовода у каналу који прави проблеме мјештанима и то ће се финансирати средствима из буџета града  за наредну годину“, рекао је током посјете насељу Ковиљуше  Драган Кнежевић, кандидат СНСД за Народну скупштину из Изборне јединице шест.

 
У разговору са мјештанима, он је указао и на могућност бесплатне легализације бесправно изграђених објеката у Републици Српској која је створена изменама и допунама закона у овој области, а иницијатива је потекла од лидера СНСД Милорада Додика.
 
Кнежевић је рекао да у овом насељу, гдје су домове претежно изградиле породице досељене у Бијељину током протеклог рата, постоји и проблем са неуређеним саобраћајницама и аутобуским превозом, а да је Градска управа грађанима дала обећања, али без реализације.
 
„Разумијем добру намјеру, али за успјех и функционалност требају способност, ефикасност и реализација, а у нашој Градској управи то не функционише како треба“, оцијенио је он и позвао грађане да на изборима 2. октобра бирају одговорне и способне људе из СНСД.


 
„У овако озбиљним временима која захтијевају велике, брзе, ефикасне и  непогрешиве одлуке морају на челу Републике Српске и на нивоу БиХ бити људи који имају искуства, брзо размишљају, који имају утицајне пријатеље у свијету  и могу помоћи нашем народу и то је разлог да се изаберу Милорад Додик за предсједника Републике Српске и Жељка Цвијановић за члана Предсједништва“, поручио је Кнежевић.


 
Кандидат СНСД за Народну скупштину из Изборне јединице шест Бранка Гаврић указала је на потребу постављања лежећих полицајаца у насељу Ковиљуше, како би се повећала безбједност дјеце на путу до школе, улицама у насељу које немају тротоара, као и на увођење аутобуске линије која би мјештанима омогућила лакши приступ градским институцијама, здравственом центру и средњим школама.


 
„Нисмо дошли у Ковиљуше да тражимо глас за изборе, него да дамо свој глас грађанима Ковиљуша и да будемо глас разума како би се кренуло са рјешавањем проблема становника у Бијељини“, истакла је Гаврићева.
 
Кандидат Татјана Перић позвала је грађане да 2. октобра гласају за оне који имају рјешења и резултате рада иза себе и који су доказали да могу да обезбиједе стабилност Републике Српске, Милорада Додика и Жељку Цвијановић.
 
Предсједник Мјесне заједнице Ковиљуше Саша Томић је подсјетио да је одводни канал направљен још 2014. године са намјером да кишницу из насеља Интергај одводи ка Ободном каналу Дашница, али се канал у међувремену обрушио и добио контра пад према насељу.

До сада Градска управа није имала воље да се овај проблем ријеши, рекао је Томић.
„Замолио бих градоначелника да почне да ради свој посао, јер овај проблем постоји дуги низ година и ми сваке године једном или два пута годишње предајемо молбе за санирањее овог канала, али никада нисмо добили ни одговор на наше захтјеве“ рекао је Томић.