МИЛАН ДАКИЋ: ХИТАН АПЕЛ И ПОЗИВ ГРАЂАНИМА ДА САЧУВАЈУ СВОЈУ ИМОВИНУ ! :: Semberija INFO ::

 

МИЛАН ДАКИЋ: ХИТАН АПЕЛ И ПОЗИВ ГРАЂАНИМА ДА САЧУВАЈУ СВОЈУ ИМОВИНУ !


Свједоци смо покушаја да се од око 400.000 Срба из Федерације Босне и Херцеговине, расељених широм Србије и свијета отме имовина!

На простору Федерације данас живи само око 56.000 Срба, што чини око 10% у односу на 1991. годину.

Захваљујући заједничким залагањима Републике Српске и Републике Србије, поред Београда и још 6 градова широм Србије, отворена Канцеларија за правну помоћ Србима поријеклом из Федерације БиХ и у Новом Саду. То је дио заједничке кампање Управе за сарадњу са дијаспором и Србима у региону, покрајинског Фонда за избјегла и расељена лица и скупштинског Одбора за заштиту права Срба у ФБиХ из РС.

Улога ових Канцеларија је да помажу расељеним Србима да сачувају породичну имовину на простору Федерације, јер у актуелном поступку усклађивања земљишне књиге и катастра постоји ризик да изгубе своју имовину, а да о томе не буду чак ни обавјештени. До сада је покренуто 9.000 предмета тако да ће исто толико породица сачувати 57.000 хектара своје земље.

Позивам све грађане чија је имовина могући предмет отимања од стране власти у Федерацији, да се што прије обрате Канцеларијама за правну помоћ, дипломатско-конзуларним представништвима и српским удружењима у дијаспори.