СЛАВЕНКО РИСТИЋ: ДРЖАВА, СЛОБОДА И ЈЕДИНСТВО КЉУЧНИ ЗА СРПСКИ НАРОД :: Semberija INFO ::

 

СЛАВЕНКО РИСТИЋ: ДРЖАВА, СЛОБОДА И ЈЕДИНСТВО КЉУЧНИ ЗА СРПСКИ НАРОД


- Држава, слобода и јединство – кључне су ријечи за српски народ. Ове три ријечи обиљежиле су вијекове постојања Срба на овим просторима и свака од њих подједнако је важна за све нас – изјавио је Славенко Ристић, кандидат на листи СНСД-а за посланика у Народној скупштини Републике Српске.

Ристић је, у поводу обиљежавања 15. Септембра, Дана српског јединства, слободе и националне заставе, нагласио да без државе нема слободе, а без слободе нема свега онога што Србе чини народом - права на нашу вјеру православну, на наш језик, на нашу културу и обичаје.

- Држава и слобода су ријечи које окупљају и уједињују Србе, ма гдје живјели. Око те двије ријечи Срби немају право да се дијеле и свађају. Само јединствени у одбрани државе и слободе бићемо довољно снажни да се суочимо са свим изазовима и побиједимо сваку кризу и невољу – поручио је Славенко Ристић.

Према ријечима Ристића, славећи у Бијељини Дан српског јединства, слободе и националне заставе, сјећамо се наших славних предака, наших Солунаца, уједињених у непобједиву силу која је пробила Солунски фронт, ослободила српску државу и побједоносно окончала Први свјетски рат.

- Тада смо били заједно, и данас смо као народ заједно, и Србија и Српска, јединствени у очувању наше државе и слободе. И никада нам српско јединство није било потребније. И никада, као у ова кризна времена, није тачније и јасније одзвањало значење оцила уклесаних на српском грбу и застави – Само Слога Србина Спасава. Зато је заједничка прослава 15. септембра велики догађај за све нас у Бијељини, Семберији, Републици Српској и Републици Србији. Дан када смо се окупили и ујединили око одбране наше државе и наше слободе – рекао је Славенко Ристић.