ПУШТЕН ЈЕ У РАД АУТОМАТСКИ СИСТЕМ ЗА НАВОДЊАВАЊЕ НА ИГРАЛИШТУ ФУДБАЛСКОГ КЛУБА „МАЈЕВИЦА“ :: Semberija INFO ::

 

ПУШТЕН ЈЕ У РАД АУТОМАТСКИ СИСТЕМ ЗА НАВОДЊАВАЊЕ НА ИГРАЛИШТУ ФУДБАЛСКОГ КЛУБА „МАЈЕВИЦА“


На игралишту Фудбалског клуба „Мајевица“ из Лопара пуштен је у рад аутоматски систем за наводњавање. Систем има 38 /pop up/ прскалица, подијељених у 6 секција, које под притиском излазе из земље.

Комплетним системом се управља помоћу програматора и овакав начин управљања омогућава минималан напор за ефикасно наводњавање терена саопштено је из управе клуба.

У саопштењу је наведено да је главни финансијер и иницијатор овог пројекта је Ђорђе Миловановић, које је донацијом у огромној мјери помогао клубу и генерацијама које долазе.

„Добар терен, уз лопте, најважнији је за квалитетан рад у фудбалском клубу. Без доброг терена сигурно да нема ни доброг фудбала, а нашем терену је систем за наводњавање био пријеко потребан за његов опоравак“, написано је у саопштењу.

„Уз Миловановићеву велику помоћ приликом реализације овог пројекта клуб је имао и од наше општине, без које је рад клуба незамислив. Велику улогу у свему овоме је имао и бивши предсjедник Дејан Тешић који је испратио радове од почетка до краја и побринуо се да све протекне у најбољем реду“, наведено је у саопштењу.

„Посебну захвалност на професионалном приступу при реализацији пројекта дугујемо фирми /KBA Servis/ из Брчког. КБА Сервис, као овлашћени бизнис и сервис партнер за БиХ њемачке фирме /KSB/, био је задужен за димензионисање система, испоруку опреме, монтажу, надзор над монтажом и пуштање у рад“, саопштено је из Фудбалског клуба „Мајевица“.