ВАНРЕДНА КОНФЕРЕНЦИЈА УДРУЖЕЊА “ГАРДЕ ПАНТЕРИ” :: Semberija INFO ::

 

ВАНРЕДНА КОНФЕРЕНЦИЈА УДРУЖЕЊА “ГАРДЕ ПАНТЕРИ”



Удружење ветерана “Гарда Пантери” организовали су ванредну конференцију за новинаре на којој су истакли да “сматрају да је градоначелник Љубиша Петровић, на отварању џамије у Бијељини минимизирао све оно што су српске патриоте радили 1992. године, како би сачували град од разарања и српско становништво на овим просторима”.

-Ми не одобравамо рушење џамија, али морам рећи да је Крпића џамија била бункер у рату, а за то постоје докази”, рекао је предсједник Удружења Петар Цвјетиновић и додао да “замјерке упућују и на фотографисање са званицама на свечаности поводом отварања џамије, међу којима и некадашњим командантом 25. дивизије другог корпуса Армије БиХ Рефиком Лендом, против ког се води предистражни поступак у Тужилаштву БиХ за ратне злочине”.

-На скупу је била прича о повратку, а ми истичемо да Бошњаци немају никаквих проблема овђе, кад је ријеч о повратку. Сматрамо да је све ово било у циљу куповине Бошњачке наклоности, односно гласова, а разочарани смо и што је једини човјек који је на отварање џамије дошао у зеленом одијелу био градоначелник Петровић”, рекао је Цвјетиновић и додао да ће Удружење имати низ активности по овом питању, те да очекују да се градоначелник извини грађанима Бијељине, свим српским патриотима који су бранили град 1992. године и свим борцима ВРС.

Цвјетиновић је нагласио да су захладњели односи на релацији Удружења и Градска управа, јер се, како је рекао, “Удружење третира као непријатељско, а смањен нам је и буџет”. Цвјетиновић је такође истакао да , очекују састанак око назива улица у граду, али, према његовим ријечима, “градоначелник и то игнорише”. 


Извор: Семберија инфо - О. Стјепановић