У оквиру “Отворене сцене 2024”: Вече етно музике :: Semberija INFO ::

 

У оквиру “Отворене сцене 2024”: Вече етно музике



У оквиру овогодишње “Отворене сцене 2024”, вечерас је организовано “Вече етно музике”. Наступио је вокални квартет СКУД-а “Семберија”, уз пратњу Народног оркестра, под вођством професора Жељка Ђукановића.



 Бранка Савчић Марковић, директорица СКУД-а “Семберија” каже да је ово прилика да се публици представи Народни оркестар СКУД-а “Семберија” и вокални солисти, односно солисткиње, јер ово културно - умјетничко друштво годинама уназад његује етно и народну музику. Све протиче и у знаку великог јубилеја - 70 година постојања и активног дјеловања овог културно - умјетничког друштва.



“СКУД “Семберија” ће наступити и у оквиру “Пантелинских дана”. Увијек настојимо да донесемо нешто што је иновативно и ново. За бијељинску публику и госте из других градова организоваћемо вече дјечијег фолклора. Имаћемо и госте, културно - умјетничка друштва из Србије, Републике Српске и ФБиХ. Планирамо да представимо и најбоље извођаче са овогодишњег фестивала “Знањем, пјесмом и игром кроз Семберију”. Свечарски дани биће у знаку фолклора, пјесме и игре”, каже директорица СКУД-а “Семберија”.


Семберија Инфо: Љ. Љубојевић