У оквиру овогодишњих “Пантелинских дана” - У недјељу стартује “Савска регата” :: Semberija INFO ::

 

У оквиру овогодишњих “Пантелинских дана” - У недјељу стартује “Савска регата”


У оквиру овогодишњих “Пантелинских дана”, прва манифестација која ће озваничити почетак обиљежавања Градске славе - Пантелина, је “Савска регата”, која се већ осму годину организује на ријеци Сави, док је прије тога седам регата организовано на ријеци Дрини.


 
 Јасна Абдулахагић, директорица Туристичке организације града Бијељина каже да је “Савска регата” добар увод у “Пантелинске дане”.
 
“Савска регата биће одржана 28. јула, у недјељу, са почетком у десет часова. Старт ће бити организован на  локација “Спрудови”, у рејону скелског прелаза Суботиште, у Доњем Црњелову. Плови се до Раче, гдје је одређен циљ за овогодишњу регату. Покровитељ ове манифестције је град Бијељина, док је организатор Туристичка организација града Бијељина, уз материјалну и логистичку подршку Одјељења за борачку, инвалидску и цивилну заштиту. У припреми и реализацији  ове манифестације учествоваће и Полицијска станица Бијељина, Дом здравља Бијељина, Цивилна заштита, ронилачки  клубови, Јавно комунално предузеће “Комуналац”, Професионална ватрогасна јединица Бијељина и Одјељење за стамбено - комуналне послове. Формиран је и радни тим за припрему и реализацију “Савске регате”. Посебно ће се водити рачуна о безбједности учесника регате, у смислу осигурања посредством  одређене осигуравајуће куће. Утврђена су и правила која се морају поштовати”, истакла је Јасна Абдулахагић, нагласивши да се пријаве за учешће на “Савској регати” могу просљеђивати Туристичкој организацији града Бијељина, све до недјеље, као и на стартној позицији, у недјељу.


 
“Сви ученсици регате ће морати потписати изјаву о прихватању одговорности и поштовању правила на “Савској регати”. Почасни командант регате је градоначелник града Бијељина. Очекујемо велики број учесника из региона. Манифестација “Савска регата” је добра прилика за промоцију нашег туризма, док је гостопримство нашег народа један од великих адута те туристичке понуде. Позивамо све оне који воле спортове на води, да нам се придруже на “Савској регати”, изјавила је Јасна Абдулахагић.
 
Радослав Остојић, савјетник градоначелника, изјавио је да је “Савска регата” прва активност у оквиру овогодишњег обиљежавања “Пантелинских дана”.
 
“Очекујемо велики број учесника. Најважније је да све протекне у дружењу, лијепој атмосфери, безбједно и без било каквих инцидената. Томе ћемо посветити посебну пажњу. Захваљујемо Туристичкој организацији и другим партнерима који учествују у организацији  ове манифестације. Ове године “Пантелински дани” биће обогаћени низом културних садржаја и концерата”, најавио је Радослав  Остојић.
 
(Семберија Инфо)