ВЕЛИКА ДУХОВНА РАДОСТ И ЛИТУРГИЈСКА ПРОСЛАВА СВЕТОГ ВЕЛИКОМУЧЕНИКА ПРОКОПИЈА У ДВОРОВИМА :: Semberija INFO ::

 

ВЕЛИКА ДУХОВНА РАДОСТ И ЛИТУРГИЈСКА ПРОСЛАВА СВЕТОГ ВЕЛИКОМУЧЕНИКА ПРОКОПИЈА У ДВОРОВИМА


Foto: Eparhija ZT
- Његово Виоскопреосвештенство митрополит зворничко-тузлански г. Фотије началствовао је светим евхаристијским сабрањем у храму Светог Великомученика Прокопија у Дворовима, храму који је данас прослављао своју славу.

Мноштво народа са дворовљанских парохија скупило се у порти светог храма да заједно са својим свештеницима дочекају првојерарха наше епархије. У име братсва храма и вјерника домаћин протојереј Ненад Ђурић је предао крст митрополиту Фотију и захвалио му се што је дошао у ову очинску посјету.

Његовом Високопреосвештенству су саслуживали: протојереј-ставрофор Радојица Ћетковић, архијерејски намјесник дервентски; протојереј-ставрофор Јово Бановић, парох новодворовљански; протојереј-ставрофо Миленко Стевановић, парох пиперски; протојереј-ставрофо Милан Ивановић, свештеник у мировини те протођакони Немања Спасојевић и Лазар Илић, владичански ђакони.

За пјевницом је појао хор Светог краља Владислава који иначе поје при овом светом храму.

Светој архијерејској литургији су молитвено присуствовали и господин Љубиша Петровић, градоначелник Бијељине, доктор Микајло Лазић, директор бијељинске болнице као и угледни привредник, домаћин и предсједник црквеног одбора у Дворовима господин Миленко Зупур.



Кум овогодишње славе је господин Миленко Цвјетковић из Дворова са својом породицом.

Након свете литургије је извршен литијски опход око светог храма, затим освештани темељи започетог љетњег олтара, а затим освештани славски дарови и сломљен славски колач са кумом.

У наставку је уприличена велика трпеза љубави за све присутне вјернике.
 
(Епархија ЗТ)