Светоилински дани у Горњем Забрђу: Хор и вокална солисткиња :: Semberija INFO ::

 

Светоилински дани у Горњем Забрђу: Хор и вокална солисткиња


Благословом архиепископа и митрополита зворничко-тузлански господина Фотија одржани су 11. по реду Светоилински дани у Горњем Забрђу.
 
Овогодишњи Светоилински дани у Горњем Забрђу код Угљевика отпочели су акатистом Светом пророку Илији.
 
Након акатиста црквено-духовни хор "Свети Краљ Владислав" из Дворова код Бијељине и вокална солисткиња Милица Досковић  одржали су концерт у црквеној порти.
 
Протојереј Срђан Васиљевић, старјешина у горњозабрђском храму каже да се 11 годину заредом одржавају Светоилински дани.
 
-Овај храм већ 112 година окупља вјерни народ. Окупљамо се у великом броју и на овај начин прослављамо великог заштитника читавог краја, великог чувара православне васељене Светог пророка Илију-рекао је Васиљевић.
 
Овој светковини, заједно са вјерним народом овог краја и дивној духовној манифестацији присуствовао је начелник општине Угљевик Василије Перић који је за овај храм рекао да је парче неба на земљи.


 
-Наши преци су били мудри када су прије једног вијека саградили овај храм и посветили га Светом Илији, због кога се окупљамо и чувамо вјеру, традицију и обичаје-рекао је Перић.
 
Захваливши се проти Срђану Васиљевићу на доброј организацији свих протеклих година, Перић је нагласио да је општина Угљевик један покровитеља манифестације.
 
Перић је подсјетио да је у претходном периоду у Горњем Забрђу изграђени бројни објекти.
 
-Прије свега мислим на школу, водовод, километре асфалтног пута, јавну расвјету-рекао је Перић.