Пасхално вечерње у угљевичком храму: ВАСКРС СРЦА "УЖАРИО"  :: Semberija INFO ::

 

Пасхално вечерње у угљевичком храму: ВАСКРС СРЦА "УЖАРИО"
 


За Семберија инфо: Младен Василић

У угљевичком Храму Свете Петке Параскеве служено је Пасхално вечерње након чега су вјерници пошли у опход око храма.

Одржана је Изложба најљепше нашараних јаја која су 35 малишана уљепшала у Васкршњој радионици чији је организатор Црквена општина Угљевик и Коло српских сестара “Света Марија Магдалина” која дјелује при угљевичком храму а под покровитељством општине Угљевик.

Начелник Угљевика Василије Перић додијелио је три награде по 100 КМ учесницима радионице који су извучени жријебом.



Протојереј Александар Тешић, старјешина храма, поздравио је вјернике традиционалним поздравом Христос Васкрсе.

-Ево дана који створи Господ да се радујемо и веселимо у њему. Ми смо се за овај дан спремали 40 дана постом и молитвом да би што достојније дочекали празник васкрсења Христовог-рекао је Тешић.

Христос је васкрсао, поручио је Тешић, те је свима отворио могућност вјечнога живота.

-Једино што је потребно јесте да будемо добри људи. Молимо се васкрслом Христу Господу да нас учини вриједним дјелатељима Његових светих заповјести не само слушаоцима него и твориоцима Његовог Светог Јеванђеља да на свим животним путевима нашим творимо вољу Оца нашег небеског-рекао је Тешић.

Заједно са бројним Угљевичанима Пасхалнем вечерњем присуствовао је начелник Василије Перић који је монаштву и свештенству Српске православне цркве, грађанима Подмајевице, Републике Српске и онима у расејању честитао Васкрс.

-Обиљежавајући овај наш најрадоснији празник желим вам од свега срца да вам Господ подари мир у вашим душама, срећу, лични и породични успјех и радост на сваком кораку радосним ријечима Христос васкрсе-поручио је Перић.

Само сложни, истакао је Перић, Срби се могу одупријети највећим изазовима који су пред сваким лично, породично и национално.

-Наш Угљевик је пун радости, среће и весеља, дјечице у народним ношњама која баштине нашу традицију, обичаје а у срцу и души им је усађена вјера Христова коју на наљепши начин његују и презентују-рекао је Перић.

У храмовоној порти одржан је богат културно-умјетнички програм у изведби три ансамбла Културно-умјетничког друштва “Рудар” из Угљевика.