Саопштење за јавност професора др Златка Максимовића :: Semberija INFO ::

 

Саопштење за јавност професора др Златка Максимовића


С обзиром да предајем дужност директора  ЈЗУ Болнице  ,,Свети врачеви”, осјетио сам потребу да се обратим овим саопштењем.

Бијељинском болницом сам руководио мање од четири године. У највећем дијелу у ванредним условима, првенствено везане за ковид, али и друге ситуације. Радио сам најбоље што знам, уложио сву своју енергију и мислим да сам заједно са сарадницима постигао завидне резултате.

Болницу остављам стабилну, и финанасијски, и кадровски и у сваком другом смислу, односно, вишеструко пута јачу него што сам је затекао. Колико сам мјесеци радио, толико сам и плата исплатио. Наравно са свим доприносима и осталим обавезама, како сам и раније радио као директор Дома здравља Бијељина. Друге финансијске бенефите који су имали, знају запослени.

Много смо успјешних пројеката завршили. Од увођења сталног рада ангио сале, изградње нове ангио сале, пејсмејкер центра, центра за електрофизиологију, набавке опреме, скупих апарата. Другим ријечима, болница од опреме има све.  Прије мање од четири године, затекао сам један исправан скенер и један неисправан магнет. За собом остављам три скенера и два магнета. То нема ниједна болница у Републици Српској и БиХ, а према мојим сазнањима, ни у окружењу. Иначе, сва опрема у болници је посљедње три године у исправном стању. Шта је још све урађено, народ види. За оне који не желе да виде - не вриједи ни писати.

Своју смјену не доживљавам, као пораз, већ пораз оних који су константно покушавали и успјели да ме смијене.
 
Није узалуд она народна да у сваком злу има и нешто добро, тако и у овом нечасном чину моје смјене постоји спознаја која ме чини срећним. За добар дио запослених са којима сам имао коректан, чисто пословни однос, руководилац - запослени, затечен сам емоцијом, често и очију пуних суза, као и отвореном подршком.Та људскост чини ме поносним  на  оно што остављам иза себе. Све остало је политика, небитно и пролазно. Нажалост, углавном, на штету установе, Семберије, па и Републике Српске.
         
Због свега овога, ја поносно, подигнуте главе идем даље. Снагу ми даје и велика подршка грађана коју добијам у посљедње вријеме.

Колегама у болници желим да наставе тамо гдје сам ја стао и да болницу воде успјешним путем којим је ишла протеклих година’’, навео у саопштењу за јавност професор др сци мед. Златко Максимовић