БИЈЕЉИНА: МЛАДИ ПРИВРЕДНИЦИ ЋЕ ИМАТИ ПОДРШКУ ДРУШТВА :: Semberija INFO ::

 

БИЈЕЉИНА: МЛАДИ ПРИВРЕДНИЦИ ЋЕ ИМАТИ ПОДРШКУ ДРУШТВА



Извор: Семберија инфо / И. Гутић

Развојна агенција Града Бијељина данас је организовала прву Конференцију омладинског предузетништва. Наставак је ово континуираног дјеловања ове установе на промоцији и афирмисању предузетничког дјеловања међу становницима нашег града, а посебно међу младим становништвом.

-Колико Развојна агенција посвећује пажње развоју предузетничке иницијативе код младих свједоче и претходне три године током којих смо успјешно реализовали неколико пројеката запошљавања младих до 35 година. Само у прошлој години смо имали рекордан износ средстава по овом јавном позиву гдје смо за 42 предузетника млађа од 35 година додијелили 200 хиљада конвертибилних марака. Настављамо наше активности у том правцу а једна од њих је и данашња конференција на којој ће заинтересовани за покретање властитог бизниса имати прилику чути искуства оних који су тај пут успјешно прошли“, рекао је Марко Влачић, директор Развојне агенције Града Бијељина.



Предсједник градске Скупштине, Александар Ђурђевић истакао је овом приликом опредјељење актуелног сазива Скупштине града Бијељина да олакша пословање свима који желе изаћи из сиве зоне пословања а нарочито покретање почетних бизниса младих предузетника. Као резултат тих мјера, неколико десетина младих особа је искористило финансијска средства подршке која је додјељивала градска Развојна агенција. Неки од њих данас су подијелили своја искуства као и гости који су сличан пут прошли у другим срединама. Један од оних који су подијелили своја искуства био је Харун Шабановић из Брчког који је израдио мобилну апликацију под називом „Капљица“.



-Мобилна апликација „Капљица“ је прва апликација такве врсте у Брчко Дистрикту а има за циљ лакше проналажење добровољних давалаца крви. Чињеница је да, ево у 21. вијеку немамо уређен систем у овој области тако да су људи који дођу у стање потребе за хитном трансфузијом одређене количине ове животно важне  течности бивају препуштени сами себи. Наша апликација има за циљ повезивање и едукацију добровољних давалаца крви а развили смо је у сарадњи са Одјељењем за здравство у Влади Брчко Дистрикта и са Црвеним крстом“, рекао је Шабановић.
Конференцији је присуствовао и Срђан Лалић, декан Економског факултета из Брчког који је указао на потребу стратешког синергијског дјеловања власти, привреде и образовања.