Обука трансормационих политика :: Semberija INFO ::

 

Обука трансормационих политика


У Етно-селу „Станишићи“ 16. и 17. априла биће одржан пети модул Обуке трансформативних политика, који се организује у оквиру пројекта ,,Међусекторско партнерство за људска права и родну равноправност на тржишту рада”. Обука је дио активности које у оквиру пројекта проводе Фондација Инфохоусе из Сарајева и Фондација „Лара“ из Бијељине, а који финансира Европска унија.
 
Током претходна четири модула обуке, који су одржани од децембра прошле до априла ове године, учеснице/и из осам привредних субјеката из цијеле БиХ (Спорт Висион, АД Водовод и канализација Бијељина, Аеродром Сарајево, Телемацх, Завод за запошљавање Брчко дистрикта, ГС ТМТ Травник, Средњошколси центар Хаџићи, Кантонална јавна установа за заштићена природна подручја Сарајево) имало је прилику поред осталог учити о међународним стандардима људских права и људских права жена, људским правима у подручју рада, равноправност полова  у раду, ЕУ Директиви о дужној пажњи за одрживо пословање, пракси у ЕУ земљама, родно осјетљивим политикама управљања, политикама и алатима за заштиту од дискриминације.
 
Након проведене обуке, у предузећима која су укључена у пројекат биће извршена процјена потреба и изградње капацитета, те ће добити прилику да развију интегративне и трансформативне акције (политике, протоколе, механизме и сл.) за рјешавање штетних утицаја на радна људска права.