У УГЉЕВИКУ ОДРЖАНА БИЦИКЛИЈАДА: Бициклима, ролерима и тротинетима направили „круг здравља“ :: Semberija INFO ::

 

У УГЉЕВИКУ ОДРЖАНА БИЦИКЛИЈАДА: Бициклима, ролерима и тротинетима направили „круг здравља“


Бициклистички рекреативни догађај, у организацији Школе спорта „Мали шампиони“ а под генералним покровитељством Општине Угљевик, окупио је данас велики број учесника и посматрача свих узраста на градском тргу у Угљевику.
 
Малишани из дјечијих вртића и клубова, ученици основних и средњих школа, као и бројни грађани, на бициклима, тротинетима и ролерима кренули су круг здравља са трга возећи улицама Угљевика и стазом дуж корита ријеке Јање промовишући спорт и здрав начин живота.
 
Начелник општине Угљевик Василије Перић учествовао је у овој спортској манифестацији и захвалио се организаторима, учесницима и свима који су помогли њено одржавање. Он је истакао да опредијељеност локалне управе јесте да подржи овакве манифестације са циљем да најмлађи суграђани од најраније доби буду активни и здраво одрастају.

„Угљевик је данас посебно лијеп, не само због лијепог и сунчаног дана, него зато што смо сви заједно и што на овај начин наше најмлађе суграђане учимо да су спорт и физичка активност изузетно битни у њиховом одрастању. Угљевик је град спорта, а млади из наше општине су од малих ногу укључени у спортске активности на шта смо веома поносни.  Моја захвалност свима који помажу ову манифестацију, посебна захвалност Младену Стевановићу за све што чини јер он је заиста једно велико богатство и благо које Угљевик има“-рекао је начелник Перић.



Организатор Младен Стевановић подсјетио је да се бициклијада организује у оквиру тродневне спортске манифестације „Дјечија олимпијада“ , те да је главни циљ њеног одржавања промоција спорта, здравог начина живота и физичке активности.
 
„Циљ нам је да промовишемо спорт, нарочито у најранијем дјечијем узрасту, и да се кроз импровизацију на занимљив начин дјеци дочара највеће спортско такмичење Олимпијске игре.

Првог дана организовали смо такмичење у атлетским дисциплинама, јуче је организован турнир у малом фудбалу, а данас се одржава традиционална бициклијада у Угљевику. Промоција бициклизма као спорта, као најздравијег вида кретања и уопште начина да се људи рекреирају наш је данашњи задатак. Бициклизам је свакако јако важан спорт у дјечијем одрастању и драго нам је да су данас са нама и професионални бициклисти. Ту су да би дали неке основне информације везане за бициклизам и да би на неки начин подстакли ове малишане да крену њиховим корацима“-рекао је Стевановић.
 
Стевановић је најавио организовање бројних спортских активности и у наредном периоду које имају за циљ промоцију спорта и здравих животних навика.
 
Захваљујући бројним спонзорима учесницима бициклијаде уручене су вриједне робне награде. Главну награду - бицикл, уручио је начелник општине Угљевик Василије Перић.
 
Топао и сунчан дан, осмијеси на дјечијим лицима и добро расположење обиљежили су одржавање бициклијаде којом је означена завршница овогодишње „Дјечије олимпијаде“ са које ће сви малишани, поред освојених награда и медаљица, понијети лијепе успомене.