БИЈЕЉИНА - ЦЕНТАР ЗА СОЦИЈАЛНИ РАД: ИГРАЛИШТЕ ЗА ДЈЕЦУ СА ТЕШКОЋАМА У РАЗВОЈУ :: Semberija INFO ::

 

БИЈЕЉИНА - ЦЕНТАР ЗА СОЦИЈАЛНИ РАД: ИГРАЛИШТЕ ЗА ДЈЕЦУ СА ТЕШКОЋАМА У РАЗВОЈУ


Игралиште са адекватним садржајима у склопу Дневног центра за дјецу са тешкоћама у развоју, предато је на употребу. Инвестиција износи око 98.000 КМ, од којих је Центар за социјални издвојио 50.000 КМ, а из буџета Града Бијељина издвојено је 48.000 КМ. Игралиште је на употребу предао градоначелник Љубиша Петровић.



- Локална заједница је опредијељена да омогућава квалитетне услове за све потребе наших грађана, а посебно кад су у питању дјеца. Игралиште Дневног центра за дјецу са потешкоћама у развоју је урађено по проописаним стандардима, а посебно се водило рачуна о постављању тартан стаза, али и прилагођавања других реквизита на игралишту“, рекао је Петровић и захвалио се свим донаторима који су учествовали да се изгради Центар за социјални рад, а самим тим и Дневни центар за дјецу са потешкоћама у развоју.



Директор Центра Милорад Софренић подсјетио је да Центар за социјални рад има два дневна центра, један је Дневни центар за дјецу са потешкоћама у развоју и један Дневни центар за дјецу у ризику, те да тренутно имају потребан стручни кадар.
- Игралиште које је намјенски урађено за дјецу са потешкоћама у развоју изграђено је уз сами комплекс зграде Центра, гдје тренутно борави 25 дјеце. Поштовали смо потребне стандарде приликом изградње игралишта, а тако је рађен и унутрашњи простор Дневног центра “, рекао је Софренић.

Извођач радова била је фирма ПГП „Градитељ“, а директор Александар Микановић је појаснио да су радови били захтјевни и да су трајали два мјесеца.
- Урадили смо чишћење парцеле, парапет, ограду, тартанску подлогу и опрему која била потребна да се игралиште комплетира“, рекао је Микановић. 


Семберија инфо - О. Стјепановић