У МЕЗГРАЈИ КОД УГЉЕВИКА КРВ ДАЛО 65 ЉУДИ :: Semberija INFO ::

 

У МЕЗГРАЈИ КОД УГЉЕВИКА КРВ ДАЛО 65 ЉУДИ


У угљевичкој мјесној заједници Мезграја данас је организована акција добровољног давања крви у оквиру обиљежавања 26 година од када је Војска Републике Српске одбранила ово мјесто које су 13. септембра 1994. године мучки напали припадници такозване Армије БиХ.
 
Предсједник Удружења добровољних даваоца крви "Рудар" Милан Марковић рекао је новинарима да је одзив био одличан и да је крв дало 65 грађана.
 
"Ово је традиција у Мезграји, коју већ девету годину заредом организује наш актив `Перика Нешковић`, као носилац хумане акције", навео је Марковић.
 
Акцији је присустовао и начелник општине Угљевик Василије Перић, којем је уручена захвалница за посебно залагање и постигнуте резултате у извршавању хуманитарних циљева.
 
"Данас се сјећамо свих жртава овог мјеста које су положиле животе у одбрамбеном рату, као и нашег угледног професора Перике Нешковића из Мезграје, који је преминуо усљед тешке болести", рекао је Перић.
 
Перић је захвалио свим даваоцима који спасавају животе онима којима је крв потребна.
 
"Друштво добровољних давалаца крви `Рудар` је активно током цијеле године и они су једно од најбољих удружења у нашој општини", истакао је Перић и додао да ће локална управа и у наредном периоду подржавати хуманитарне активости.