У Бијељини прослављен Дан Републике Српске :: Semberija INFO ::

 

У Бијељини прослављен Дан Републике Српске


Одавањем почасти погинулим борцима Војске Републике Српске и полагањем цвијећа испред споменика на градском тргу, а потом пријемом који је организовао градоначелник Мићо Мићић, свечано је обиљежен Дан Републике 9. јануар и 27 година од стварања Републике Српске. Обраћајући се на пријему, градоначелник Мићић је подсјетио да се већ дуже од деценије организује пријем поводом Дана Републике за привреднике и представнике друштвеног живота Бијељине.



-Достојанствено обиљежавамо Дан Републике и није нам циљ никог да провоцирамо јер вјерујемо да у Српској има мјеста за све који је воле и труде се да је учине бољим мјестом за живот. Успјели смо да у Семберији изградимо друштво толеранције у којем се поштују посебности свих заједница. Сваког 9. јануара с поштовањем се сјећамо свих који су за стварање  Српске дали своје животе. Данас, у миру градимо нашу Републику и водимо борбу да побољшамо квалитет живота наших грађана, рекао је Мићић. Он је подсјетио да се на традиционалном пријему додјељују признања истакнутим привредним колективима за достигнућа у претходном периоду.



Награђено је седам привредника, Компанија “Нешковић”, Етно село “Станишићи”, “Мега дрво”, “ПАСС”, Зоран Јењић власник аутолимарске радње “Цоле” и Удружење грађана “Парадигма”. Власник Етно села “Станишићи”, Борис Станишић захвалио је на признању и изразио задовољство што Град Бијељина цијени рад у Етно селу које је постало препознатљиво не само у Републици Српској него и у свијету. Поводом Дана Републике Град Бијељина је окићен заставама Српске, километрима дуж главних саобраћајница у граду, а да је Дан Републике један од веома значајних датума, рекао је и предсједник Градске борачке организације Миодраг Стевановић.

-Окупили смо се да заједнички обиљежимо Дан Републике, не заборављајући ни једног тренутка оне који су најзаслужнији за стварање Републике, а то су наши борци. Хиљаде бораца дало је живот за Српску и ово је наша светиња коју заувијек треба да чувамо, рекао је Стевановић честитајући Дан Републике.
  
О.Стјепановић