КОМПАНИЈА ПАСС ВРИЈЕДНА ПОШТОВАЊА :: Semberija INFO ::

 

КОМПАНИЈА ПАСС ВРИЈЕДНА ПОШТОВАЊА


Компанију ПАСС у Љесковцу, посјетили су министар спољне трговине и економских односа у Савјету министара Сташа Кошарац и градоначелник Мићо Мићић са сарадницима, гдје су са власником Радом Малетићем разговарали о потребама ове компаније која тренутно запошљава 836 радника.

Претходно су, симболичним пресјецањем врпце, на употребу предали асфалтиран пут који спаја погоне компаније, а који је са 30. 000 КМ финансирао Град Бијељина. Директор компаније Малетић рекао је да предузеће није имало велике тешкоће током трајања епидемије вируса корона и да се ауто-индустрија врло брзо опоравила. 



- Сада нам је неопходна помоћ у вези са акцизама, али и добра путна мрежа, а министар Кошарац нам је обаћао да ће настојати да помогне”, рекао је Малетић.

Градоначелник Мићић је истакао је да је за похвалу чињеница да фирма ПАСС у вријеме вируса корона, није отпуштала људе, већ је из дана у дан запошљавала раднике.

- Наше настојање је да оваквим фирмама и свим пословним зонама помажемо, а свакако да ћемо тражити начине да се и други инфраструктурни проблеми фирме ријеше, “рекао је Мићић. Министар Сташа Кошарац је нагласио да ова компанија, чија је вриједност послова око 40 милиона КМ, извезе све што произведе и да је зато важно да све институције дају свој допринос како би јој помогле.

- Веома је важно да све институције дају свој допринос како би помогле овој компанији, као што то чини град Бијељина када је ријеч о инфраструктури, а као што је и опредјељење премијера Републике Српске Радована Вишковића да се помогну компаније које се баве производњом у Републици Српској”, рекао је Кошарац и истакао да ова фирма на 17.000 метара квадратних обавља важну дјелатност у ауто-индустрији.

- Треба поштовати напоре људи овдје који запошљавају становништво, што послују без обзира на вирус корона и имају укупно 836 запослених”, рекао је Кошарац и истакао да треба размотрити на који начин свим компанијама које су извозно оријентисане дати неку врста подстицаја и помоћи да лакше превазиђу одређене проблеме у пословању. 

- Разговарали о измјени правилника о примјени закона о акцизама, с обзиром на чињеницу да ова компанија користи велике количине лож уља и да плаћа акцизу, те ћемо с тог аспекта заједно са надлежним институцијама и у Републици Српској, али и на нивоу БиХ, направити анализу и видјети у ком правцу ћемо доносити одређена рјешења”, рекао је Кошарац.

​Семберија инфо - О.Стјепановић