БАЊА ДВОРОВИ: ЗАВРШЕНА ШКОЛА ПЛИВАЊА :: Semberija INFO ::

 

БАЊА ДВОРОВИ: ЗАВРШЕНА ШКОЛА ПЛИВАЊА


Овогодишња Школа пливања на базенима Бање Дворови, завршена је данас, 12. августа, а своје прве пливачке „кораке“, савладало је око 100 малиша. Дугогодишњи лиценцирани учитељ пливања Светислав Лопандић, са задовољством истиче да су малишани, упркос неповољној епидемиолошкој ситуацији, због које је много тога у другом плану, успјели да током Школе пливања, овладају основним пливачким техникама.

Због актуелне епидемиолошке ситуације, ове године смо имали само двије групе дјеце, а претходних година број је био дупло већи. Задовољство ми је истаћи да сваке године на базенима Бање Дворови, „проплива“ од 150 до 200 малишана“, каже Лопандић и изражава очекивање да ће наредна сезона бити много повољнија за све грађане, а посебно за дјецу, која су веома заинтересована да уз искусне учитеље, откривају „тајне“ и савладавају технике пливања. Учитељ пливања, која са неизмјерном љубављу, али и врхунским степном стручности, ради са малишанима и стрпљиво их уводи у љепоту пливачких могућности, Борисава Лоапндић, каже да је ово један од најљепших задатака.



Школа пливања за малишане непливаче, радост је за њих и њихове родитеље, али је неизмјерна радост и  за нас који их учимо. Поред савладавања техника пливања, стиче се и пријатељство  међу њима, тако да Школа пливања има и ту социјалну потребу свих нас“, што нас посебно радује“, каже учитељ пливања Борисава Лопандић.

Семберија инфо