​Странка демократске Српске Семберија Мићо Мићић: Одбор за здравство :: Semberija INFO ::

 

​Странка демократске Српске Семберија Мићо Мићић: Одбор за здравство


Одбор за здравство Странке демократске Српске Семберија Мићо Мићић исказује максималну подршку здравственим радницима у Бијељини, техничком особљу, возачима и свима онима који су даноноћно, од петог марта, укључени у пружање помоћи пацијентима обољелим од вируса корона, изјавио је на конференцији за штампу доктор Томо Ковачевић након радног састанка Одбора за здравство ове политичке странке.



„Истовремено апелујемо и на грађане да се максимално придржавају мјера које се односе на ношење заштитних маски, физичку дистанцу и забрану масовнијег окупљања. За здравствени сектор, у ситуацији када је максимално ангажован на лијечењу обољелих од вируса корона, треба обезбиједити и додатна финансијска средства која су му неопходна за нормално функционисање. У Бијељини има и око 50 приватних здравствених ординација које нису радиле у вријеме ванредног стања, те би и њима требало помоћи да преброде проблеме с којима се суочавају“, истакао је доктор Ковачевић, нагласивши да би свим запосленим радницима у здравству требало обезбиједити стимулације на њихове плате, јер су већ пет мјесеци максимално ангажовани на својим радним мјестима.

Доктор Игор Новаковић, члан Одбора за здравство Странке демократске Српске Семберија Мићо Мићић, изјавио је да је бијељинско здравство у протеклих пет мјесеци показало да има довољно знања, људства и капацитета да се може успјешно носити са пандемијом вируса корона.

„Пандемија вируса корона мијења слику данашњег свијета и све су претпоставке да ће она потрајати још најмање годину дана. Живот и поред тога мора функционисати. Сви ми очекујемо редовне плате и најбоље здравствене услуге. Грађани у оваквој ситуацији морају водити рачуна о своме здрављу и не смијемо дозволити да доживимо италијански или шпански сценариј. Ово је гранично подручје и само током викенда у Бијељину уђе по неколико стотина, па и хиљаде туриста. Од грађана тражимо само толико да поштују мјере које су на снази, а здравствени радници ће учинити све да би им пружили најбољу здравствену услугу“, поручио је доктор Игор Новаковић.

Семберија инфо