Сјећање на Ђоку Михајловића :: Semberija INFO ::

 

Сјећање на Ђоку Михајловића


Црвени крст Републике Српске организовао је данас, 19. јуна, комеморативну сједницу у знак сјећања на генералног секретара Црвеног крста Републике Српске Ђоку Михајловића, који је преминуо 3. априла, у 62. години. Kомеморативној сједници присуствовали су представници Црвеног крста Србије, швајцарског Црвеног крста, Црвеног полумјесеца Турске, Друштва Црвеног крста БиХ, колеге и сарадници из структуре Црвеног крста и представници бројних установа и институција.Вршилац дужности генералног секретара ЦK РС Снежана Kовач с нескривеном тугом због прераног одласка Ђоке Михајловића, нагласила је да је његова смрт ненадокнадив губитак.


-Хвала му за све. Ђоко је био човјек кога су сви вољели и цијенили, јер је у себи носио хуманост и људскост. За сваког је имао топлу ријеч и жељу да помогне“, рекла је Kовачева. Од Михајловића се опростио и предсједнк ЦK РС Брано Дурсун.


-Михајловић је био честит човјек и хуманиста. Изгубили смо једног од најбољих у нашој организацији и никад га нећемо заборивити“, рекао је Дурсун. Предсједник Црвеног крижа БиХ Хусеин Kличић изразио је жаљење због преране смрти Ђоке Михајловића.


-Изгубили смо великог човјека и великог хуманисту. Окупили смо се да му одамо почаст за све што је учинио и положимо цвијеће на његов гроб. Ђоку Михајловића никад нећемо заборавити, а иза њега су остала бројна добра ђела која ће његово име очувати од заборава“, рекао је Kличић.