ДОМ ЗДРАВЉА БИЈЕЉИНА: ПОНОСНИ СМО НА НАШЕ РАДНИКЕ :: Semberija INFO ::

 

ДОМ ЗДРАВЉА БИЈЕЉИНА: ПОНОСНИ СМО НА НАШЕ РАДНИКЕ


Уз поштовање свих препорука Института за јавно здравсто Републике Српске Дом здравља је обиљежио славу ове здравствене установе Светог Ћирила и Методија. Помоћник директора Дома здравља др Игор Новаковић, истакао је да су овим поводом, уручене и јубиларне награде запосленим за 20 и 30 година рада.

-Сматрали смо да није вријеме за коктеле и велика окупљања и славља, те смо само у присуству свештеника Мирана Гавриловића, кума славе професора др Милана Новаковића и начелника служби, обиљежили славу установе, а дан прије смо уручили јубиларне награде. Пронашли смо начин да испоштујемо одредбе из Колективног уговора и исплатили смо јубиларне награде за 11 запослених радника“, рекао је др Новаковић.

О Дому здравља и примарној здравственој заштити, не може се говорити, а при том не истаћи, да су у вријеме пандемије вируса корона, први на удару.

-Све вријеме смо у пуној приправности, а од самог почетка смо максимално посвећени заштити, како грађана, тако и запослених. Тријажа је саставни дио нашег рада од првих дана појаве пандемије, пацијенте са израженијим респираторним тегобама и температуром прегледамо у изолованим просторијама, а захваљујући максималном опрезу, нисмо имали ни једног инфицираног запосленог радника. Морам нагласити да су све наше службе одговориле задатку, да су дисциплина и посвећен рад дошли до изражаја, а Служба породичне медицине, која је покривала и три карантина, а тренутно, на срећу, један, заслужује све похвале за предан рад. Сви тимови породичне медицине и специјализанти породичне медицине, били су даноноћно укључени у збрињавање пацијената и одржавање карантинских мјера, а оно што је битно истаћи је да ни једног тренутка није занемарена здравствена заштита пацијената којима је била неопходна љекарска помоћ“, појаснио је др Новаковић и нагласио да је менаџмент Дома здравља поносан на све запослене.

-Уложено је много енергије у рад у ванредним околностима, а све вријеме смо размишљали и о очувању финансијске стабилности установе, у чему смо и успјели. Немамо дуговања и редовно сервисирамо све обавезе, а успјели смо, уз разумијевање и помоћ Кабинета градоначелника Бијељине, купити још једно санитетско возило.
Извршен је технички пријем лифта, тако да ће убрзо бити у функцији. Чињеница је да би то већ било учињено, да није дошло до пандемије вируса корона, а подсјетићу да је изградња лифта, прошлогодишњи започети пројекат“, рекао је др Новаковић и нагласио да, искрену посвећеност радним обавезама и реализацији планираних активности, не могу осујетити ни варедне околности.

-Наш циљ је што квалитетнија примарна здравствена заштита, да Дом здравља и даље буде лидер у успјешном пословању. У остварењу тог циља, имамо подршку Министарства здравља Републике Српске, Фонда здравственог осигурања РС и локалне заједнице, а имамо одличну сарадњу и са Инситутутом за јавно здравство РС“, рекао је за ,,Семберске новине’’ др Новаковић.