ЈАЊА: ПРИМЈЕТНО УБЛАЖАВАЊЕ МЈЕРА ЗБОГ КОРОНЕ :: Semberija INFO ::

 

ЈАЊА: ПРИМЈЕТНО УБЛАЖАВАЊЕ МЈЕРА ЗБОГ КОРОНЕ


Foto: Z.Kusmuk
У највећој бијељинској Мјесној заједници Јања живот се постепено враћа у нормалу након ублажавања мјера због појаве вируса корона.

У центру овог мјеста данас је било пуно људи, који су и поред кише, били у покрету како би завршили обавезе, неки у куповину, банку, пошту, код доктора, док су неки нашли времена и за предах у неком од кафића који су почели са радом.
 

Оно што је битно да грађани поштују препоруке надлежних у вези ношења маски и рукавица уз прописану дистанцу, а у апотекама смо се увјерили да сада имају у продаји маске и рукавице, којих није било због несташице на почетку епидемије узроковане појавом корона вируса.

Како се увјерила екипа портала Семберија инфо, Дом здравља у Јањи ради нормално и нема гужви, а грађани се за прегледе заказују, као и иначе, и долазе код породичног доктора у заказано вријеме са маскама и рукавицама.

Јањарку Сајму Спречак затекли смо испред Дома здравља, гдје је дошла заказати преглед код породичног доктора, наводећи да ова здравствена установа ради нормално и да за сада није било проблема од појаве вируса корона.

„Супруг и ја једва чекамо да се ова ситуација смири, да сви ово што прије заборавимо, јер су нам животи ионако свима пуни брига и стресова“, каже Сајма Спречак која се са супругом бави пољопривредном  производњом.
 

Назифа Голотић очекује да ће ускоро бити укинуто ванредно стање, да неће бити полицијског часа и да ће се престати носити маске и рукавице.

Каже да јој овај период најтеже пада јер је пожељела дјецу   и да их већ дуго није видјела јер раде у иностранству.

„Син ми је у Аустрији, а кћерка у Њемачкој. А знате већ како је кад мајка пожели дјецу. Тај осјећај знају само мајке. А период короне ме не брине, треба да се чувамо и проћи ће и ово. Преживјело смо и поплаве, па ћемо и ово“, рекла је Назифа Голотић за портал Семберија инфо.

Зоранка Лазић власница је бутика гардеробе, који је отворен када је дозвољен рад оваквим врстама радњи.

Према њеним ријечима, купци поштују ношење маски и рукавица, али већи је проблем што је купаца веома мало.

„Не знам шта је разлог. Или грађани немају новца или и даље избјегавају изласке и све оно што им није неопходно. Сви желимо да се све ово смири и да сви будемо живи и здрави“, рекла је за наш портал Зоранка Лазић.  
 

Нада Вучић из Новог насеља код Јање, као и остали грађани Јање, очекује нормализацију и укидање ванредног стања како би се живот у потпуности нормализовао.

Семберија инфо (З.Кусмук)