МУЗЕЈ СЕМБЕРИЈЕ ОТВАРА ВРАТА ПОСЈЕТИОЦИМА :: Semberija INFO ::

 

МУЗЕЈ СЕМБЕРИЈЕ ОТВАРА ВРАТА ПОСЈЕТИОЦИМА


Након паузе од мјесец и по дана када грађани, због ванредног стања и вируса корона, нису могли да посјете Музеј Семберије, ова установа културе поново је отворила врата за посјетиоце. Посјетиоци и запослени морају се придржавати донијетих мјера за спречавање ширења вируса корона.
 
Министарство просвјете и културе Републике Српске доставило је упутство за постепено ублажавање мјера за спречавање ширења вируса САРС-Цов-2 у Републици Српској, приликом рада са посјетиоцима, како би се музејска дјелатност постепено вратила у функцију и била на услузи грађанима.
 
Према ријечима директора Музеја Семберије Момчила Копривице, ова установа је почела да прима посјетиоце, а дозвољене су само појединачне посјете.
 
-Од понедељка, 11. маја, почињемо с радом у пуном капацитету, али биће контролисан број посјетилаца. Према препоруци Министарства просвјете и културе РС, посјетиоци су обавезни да држе физичку дистанцу од два метра и може бити једна особа на 10 метара квадратних. Обавезно је ношење заштитне маске како од стране посјетилаца, тако и радника музеја, а рукавице ће носити само они који раде на пословима наплате, наводи Копривица додавши да у складу са препорукама Института за јавно здравље, једном дневно, на крају радног времена, дезинфикују простор и површине.
 
Они који желе да посјете Музеј Семберије моћи ће да погледају његове сталне поставке, а има их три- археолошка, етнолошка и историјска, сваким радним даном у времену од осам до 16 часова. 
 
Семберија инфо ( М. Решидовић)