ОБАВЈЕШТЕЊЕ: ПОДНОШЕЊЕ ПРИЈАВЕ ДО 8. МАЈА 2020. ГОДИНЕ :: Semberija INFO ::

 

ОБАВЈЕШТЕЊЕ: ПОДНОШЕЊЕ ПРИЈАВЕ ДО 8. МАЈА 2020. ГОДИНЕ


Обавјештавају се правна лица и предузетници са подручја општине Лопаре да је рок за подношеље пријаве за додјелу средстава за мјесец април из Фонда солидарности за обнову Републике Српске 08. мај 2020. године.

Влада Републике Српске је започела са израдом спискова за додјелу средстава за мјесец април из Фонда солидарности за обнову Републике Српске сходно члану 13. и 14. Уредбе о пореским мјерама за ублажавање економских посљедица („Службени гласник Републике Српске” број 35/20). 

Правна лица и предузетници којима је одлукама штабова за ванредне ситуације забрањено обављање дјелатности, који су престали са радом као посљедица дјеловања пандемије (изгубљено тржиште, недостатак сировина и слично) или послују са смањеним обимом треба да, најкасније до 8. маја, попуне пријаву доступну на веб страници Владе Републике Српске доступну на линку www.prijava.vladars.net.

На овај начин се израђују спискови правних лица и предузетника који су имали потешкоће као посљедица дјеловања пандемије. Ова пријава не подразумијева да је пријава за остваривање средстава извршена односно одобрена, већ само да су се предузетници пријавили на списак оних којима је потребна. Уз ову пријаву је неопходно поднијети и захтјев за исплату средстава за мјесец април до 10. јуна 2020. године.

Подсјећамо, предузетници са подручја општине Лопаре ће у склопу сарадње са Инвестицијском фондацијом ИМПАКТ имати приступ бесплатној савјетодавној подршци која ће бити доступна за вријеме трајања ванредног стања у Републици Српској односно док буду доступни програми за санирање негативних посљедица на пословање привредних субјеката узрокованих COVID 19 пандемијом.