БИЈЕЉИНА: Сточна пијаца ускоро поново у функцији :: Semberija INFO ::

 

БИЈЕЉИНА: Сточна пијаца ускоро поново у функцији


Бијељинска Сточна пијаца, којом газдује предузеће „Град“, почеће радити од уторка, петог маја, у временском интервалу од 6 до 13 часова, усаглашено је у Градском штабу за ванредне ситуације.

Директор предузећа „Град“ Раденко Лукић каже да је уторак, иначе, традиционално пазарни дан у Бијељини, што се тиче Сточне пијаце, али су фармери и пољопривредни произвођачи прије пандемије вируса корона, у једном дужем временском интервалу, своје производе и живу стоку углавном на пијацу довозили понедјељком.



„Наша је намјера и жеља да уторак и даље буде пазарни дан, те ће у том смислу и контрола промета живе стоке бити појачана, како би се испоштовала ова одлука“, каже Лукић.

Што се тиче Кванташке пијаце, према одлуци Републичког кризног штаба од првог априла ове године на снази је одлука да кванташка пијаца ради од седам до 15 сати, али је наш приједлог био да Кванташка пијаца ради у временском интервалу од 5,30 до 13,30 сати, те ишчекујемо да ће Градски кризни штаб тај приједлог и уважити“, каже Лукић.

Ових дана и закупци пословних простора у великој хали Агротржног центра „Кнез иво од Семберије“ припремају своје локале за почетак рада, што је најављено за четврти мај.

Семберија инфо - Љ. Љубојевић