Полицијска управа Бијељина прославила славу МУП-а :: Semberija INFO ::

 

Полицијска управа Бијељина прославила славу МУП-а


Полицијска управа је у Епархијском културном центру у Бијељини,  прославила славу Министарства унутрашњих послова Републике Српске - Светог архангела Михаила. Ломљење славског колача обавио је Нјегово преосвештенство епископ зворничко-тузлански Фотије са руководством ПУ.
Начелник ПУ Жарко Ћосић, честитајући славу, изјавио је да је Влада РС значајно ојачала МУП и издвојила огромна средства у опремање полиције и оснивања центра за обуку полицајаца који ће бити један од највећих у региону. На свечаном обиљежавању славе, Ћосић је нагласио да је улагањем у школовање кадрова обезбијеђено и подмлађивање полиције, те да је у снагама МУП-а већ 650 младих и обучених кадрова, од чега у ПУ Бијељина њих 30, само у овој години. 



​-У протеклих 26 година полиција Републике Српске показала је храброст, патриотизам и хуманост ове професије и повјерене задатке извршила стручно и одговорно, на добробит свих грађана. Јака и постојана Република Српска је наша светиња, а арханђел Михаило, борац против неправде, наш је заштитник у миру као што је био и у рату”, рекао је Ћосић. Поводом славе МУП-а, начелник ПУ Бијељина Жарко Ћосић је похвалио двадесетак полицајаца за успјехе у послу, као и Јединицу за подршку. Кум славе ПУ Бијељина је већ четврту годину војни свештеник Васо Поповић, а поводом овог свечаног дана, пригодан умјетнички програм припремили су заједно припадници полиције и војске.

О.С.