ПОМОЋ ПЕНЗИОНЕРИМА И СОЦИЈАЛНО-УГРОЖЕНИМ КАТЕГОРИЈА :: Semberija INFO ::

 

ПОМОЋ ПЕНЗИОНЕРИМА И СОЦИЈАЛНО-УГРОЖЕНИМ КАТЕГОРИЈА


У општини Угљевик данас је почела додјела бесплатних пакета хране и хигијене за 100 пензионера и 200 грађана које се налазе у стању социјалне потреба за шта се из локалног буџета издвојило 15.000 КМ.
 
Пакет садржи храну и хигијенска средства у износу од 50 КМ.
 
Начелник општине Угљевик Василије Перић озваничио је почетак додјеле пакета заједно са предсједником Удружења пензионера Угљевика Млађом Томићем.
 
Перић је рекао је да се пакети додјељују у сусрет наступајућем празнику Васкрсу.
 
"Намјера је да у претпразнично вријеме, када дочекујемо највећи хришћански празник Васкрс, помогнемо свима онима којима је помоћ потребна и да им уљепшамо наступајуће празничне дане", рекао је Перић новинарима.
 
Перић је додао да су успјешно подијељени и сјетвени пакети за 161 домаћинство, као и 100 пакета хране и хигијене за социјално угрожене.
 
"Потребно је да и у наредним празничним данима одржимо дисциплину и да се придржавамо свих прописаних мјера како бисмо побиједили ову пошаст која нас је задесила", поручио је Перић грађанима.
 
Предсједник угљевичких пензионера Млађо Томић захвалио је начелнику Перићу на подршци и рекао да ће 100 пензионера који су тешком материјалном стању и који су у стању здрвствене потребе добити пакете хране и хигијене.
 
"На подручју општине Угљевик има 1.080 регистрованих пензионера од чега је четвртина њих са пензијама од 300 КМ и мањих", напоменуо је Томић.
 
У претходној години општина Угљевик је заједно са Удружењем пензионера ове општине за 370 пензионера додијелила по 100 КМ, за шта је издвојено 37.000 КМ.