ЛОВРИЋ: ЗДРАВСТВЕНИ РАДНИЦИ ХЕРОЈИ ОВОГ ВРЕМЕНА :: Semberija INFO ::

 

ЛОВРИЋ: ЗДРАВСТВЕНИ РАДНИЦИ ХЕРОЈИ ОВОГ ВРЕМЕНА


У складу са одлуком Прве свјетске здравствене скупштине и под покровитељством Свјетске здравствене организације у свијету се данас обиљежава Свјетски дан здравља.

Милица Ловрић, вршилац дужности директора болнице „Свети Врачеви“ Бијељина и директор Дома здравља Бијељина честитали свим здравственим радницима Свјетски дан здравља.

„Свим здравственим радницима честитам овај дан, а посебно јер су они хероји овог времена, изјавила је др Ловрић.
Она је свим грађанима Семберије и Републике Српске пожељела добро здравље,  уз молбу да наставе са појачаном личном хигијеном, да примијењују препоруке о социјалној дистанци.

Она је апеловала на све грађане да се придржавају савјета љекара и поштују одлуке Владе Републике и Штаба за ванредне ситуације града Бијељина.

Директор Дома здравља др Душко Миловановић пожелио је добро здравље свим здравственим радницима и грађанима.

„Здравственим радницима упућујем посебну захвалност за несебичан допринос да пребродимо недаће у којима се нашло човјечанство. Жеља нам је да сви заједно изађемо из ове пошасти са што мање посљедица“, рекао је др Миловановић и поновио апел грађанима да се придржавају свих мјера.

СВЈЕТСКИ ДАН ЗДРАВЉА

Свјетски дан здравља обиљежава се 7. априла сваке године под покровитељством Свјетске здравствене организације. Прва Свјетска здравствена скупштина коју је организовала Свјетска здравствена организација одржана је 1948. године. Одлуком Скупштине 7. априла одређен је за Свјетски дан здравља и почео се славити од 1950. године.

Овај дан се обиљежава како би се изградила свијест о одређеној теми која је везана за здравље чиме би се скренула пажња на приоритетна подручја које су брига Свјетске здравствене организације.

Семберија инфо (З.Кусмук)