ПОЈАЧАНЕ КОНТРОЛЕ УЧЕСНИКА У САОБРАЋАЈУ НА ПОДРУЧЈУ ПОЛИЦИЈСКЕ УПРАВЕ БИЈЕЉИНА :: Semberija INFO ::

 

ПОЈАЧАНЕ КОНТРОЛЕ УЧЕСНИКА У САОБРАЋАЈУ НА ПОДРУЧЈУ ПОЛИЦИЈСКЕ УПРАВЕ БИЈЕЉИНА


Полицијски службеници Полицијске управе Бијељина у периоду од 20. до 23. фебруара реализовали су регионалну  акцију појачане контроле учесника у саобраћају, са посебним  акцентом на контролу присуства алкохола у организму.
 
 Током акције на подручју ПУ Бијељина, укупно је контролисано 314 учесника  у саобраћају, од чега је 313 подвргунуто алкотестирању или 99%. Због вожње у алкохолисаном стању санкционисано је и искључено из саобраћаја 65 возача.

У концентрацији од 0,01 до 0,30g/kg алкохола у организму затечено је и санкционисано пет возача, од 0,31g/kg до 0,80g/kg  затечено је и санкционисано 32 возача,  од 0,81g/kg до 1,5g/kg санкционисано je 22 возача  и преко 1,5g/kg шест возача који су и  лишени  слободе задржавањем .

 Полицијска управа Бијељина  ће и у наредном периоду наставити са провођењем активности везане за присуство алкохола у организму, те апелује на све учеснике у саобраћају да се придржавају одредби Закона о основама безбједности саобраћаја на путевима у БиХ, како би властиту безбједност и безбједност других грађана подигли на што веши ниво.