УГЉЕВИК: ПОМОЋ ОД 100 КМ ЗА 306 ПОРОДИЦА БОРАЧКЕ ПОПУЛАЦИЈЕ :: Semberija INFO ::

 

УГЉЕВИК: ПОМОЋ ОД 100 КМ ЗА 306 ПОРОДИЦА БОРАЧКЕ ПОПУЛАЦИЈЕ


Поводом најрадоснијег хришћанског празника Божића, општина Угљевик додијелила је данас помоћ од по 100 КМ за 306 породица погинулих бораца, ратних војних инвалида до шесте категорије и незапослених ратних војних инвалида од шесте до десете категорије.

Начелник Угљевика Василије Перић рекао је новинарима да је за ову намјену из општинског буџета издвојено 30.600 КМ и да је подршка борачкој популацији уочи Божића традиција локалне заједнице.



"Важно је да изразимо поштовање онима који су дали највећи допринос стварању Републике Српске и да не заборавимо жртве које смо имали у протеклим временима како би српски народ опстао и живио у слободи", поручио је Перић.

Он је истакао да је обавеза власти на свим нивоима да помажу породицама погинулих, инвалидима рата и демобилисаним борцима Војске Републике Српске.

Честитајући Божић, Перић је учесницима пријема и суграђанима пожелио добро здравље, те личну и породичну срећу.

Предсједник Борачке организације Угљевика Јован Маринковић изразио је задовљство јер се сваке године у поводу Божића  додјељује помоћ овој категорији друштва.

„Током цијеле године радимо овакве и сличне акције, а посебно нам је задовољство јер је борачка популација створила Републику Српску и слободу у којој данас живимо“, рекао је Маринковић.

Испред одбора породица погинулих Саво Милошевић је захвалио на разумијевању општини Угљевик која како каже увијек излази у сусрет овим категоријама друштва.

„Значи нам свима овај гест, али и сам осјећај да нисмо заборављени од стране наше општине“, истакао је Милошевић.

Општина Угљевик