МЛАДА БИЈЕЉИНКА ЕМА КОВАЧ НАЈБОЉА АТЛЕТИЧАРКА РС У 2019. У КАТЕГОРИЈИ "ЦИЦИБАНКЕ" :: Semberija INFO ::

 

МЛАДА БИЈЕЉИНКА ЕМА КОВАЧ НАЈБОЉА АТЛЕТИЧАРКА РС У 2019. У КАТЕГОРИЈИ "ЦИЦИБАНКЕ"


Foto: Bijeljina Danas
Млада бијељинска атлетичарка Ема Ковач је у петак, на свечаности Атлетског савеза Републике Српске одржаној у Добоју, проглашена за најбољу атлетичарку Атлетског савеза Републике Српске у 2019 години у категорији "цицибанке".
 
Ема Ковач је рођена 2008 године у Бијељини. Ученица је шестог разреда ОШ „Кнез Иво од Семберије, а атлетиком се активно бави непуне двије године. Као такмичар учествује на разним атлетским догађајима тек годину дана, а већ је двострука првакиња Босне и Херцеговине и четворострука првакиња Републике Српске, са актуелним рекордом Босне и Херцеговине у својој узрасној категорији.
 
Ема је отворила сезону добрих резултата у фебруару када је освојила прво мјесто на међународном кросу под називом „ Бели Крос" и по први пут у историји нашег града, послије 52 године одржавања ове трке, у наш град донијела златну медаљу и пехар.
 
Добри резултати су се низали, а медаље је доносила са сваког такмичења. У марту је у Брчком на Појединачном првенству Босне и Херцеговине и Републике Српске у кросу била двострука првакиња Босне и Херцеговине и Републике Српске у најтежој дисциплини на 1000 метара. У мају је у Читлуку одржано Првенство БиХ за цицибанке, гдје је освојила прво мјесто и титулу првакиње Босне и Херцеговине за цицибанке у дициплини на 600 метара.
 
Учествовала је са старијом узрасном категоријом на Републичком такмичењу за млађе пионирке и освојила прво мјесто и титулу првакиње Републике Српске за млађе пионирке у дисциплини на 600 метара са обореним рекордом БиХ (1.46).
 

У Бања Луци на Појединачном првенству Републике Српске за цицибанке је освојила прво мјесто и титулу првакиње Републике Српске у дисциплини на 60 метара. Исти дан се такмичила и у дисциплини на 200 метара и освојила такође прво мјесто и титулу првакиње Републике Српске у овој дисциплини.
 
Поводом дана Ослобођења Београда, на међународној уличној трци која се одржава 68. пут под називом „Трофеј Београда", освојила је прво мјесто у дисциплини на 200 метара. Напомињемо да у овако дугој историји одржавања трке, овај Трофеј је по први пут од стране неког атлетичара донијет у наш град.
 
Осим ових, учествовала је још у великом броју уличних атлетских трка на којима је углавном освајала златне медаље, а све то је довело до ове престижне награде коју јој је на крају сезоне додијелио Атлетски савез РС.
 
Без обзира на то што је краљица спортова у запећку у нашем граду, а издвојена средства не покривају ни трошкове одласка на такмичење, млади атлетичари АК „Академац" остварују завидне резултате.
 
Без просторија и акедватне стазе за тренинг, захваљујући љубави такмичара према овом спорту, ентузијазму тренера и средствима које родитељи морају да издвоје, атлетика у Бијељини ипак има будућност. Извор: Бијељина данас

(БијељинаДанас)