Влада Брчко дистрикта Босне и Херцеговине одобрила Ребаланс за 2024. годину :: Semberija INFO ::

 

Влада Брчко дистрикта Босне и Херцеговине одобрила Ребаланс за 2024. годину


На 22. ванредној сједници Владе Брчко дистрикта Босне и Херцеговине одобрена је Одлука о измјени Буџета Брчко дистрикта Босне и Херцеговине за 2024. годину.
 
Приједлогом измјена Буџета Брчко дистрикта Босне и Херцеговине за 2024. годину, буџет је увећан за 58,7 милиона КМ од чега се на увећање прихода односи 23 милиона КМ, а на увећање финансирања 35,7 милиона КМ што представља вишак нераспоређених прихода над расходима из ранијих година, тако да Буџет Брчко дистрикта БиХ за 2024. годину, уз ове измјене, износи 458.144.931,96 КМ.
 
Директорка Дирекције за финансије Брчко дистрикта БиХ Јања Гељић казала је да је у складу са сетом измјена и допуна Закона о платама и накнадама у органима јавне управе и институцијама Брчко дистрикта БиХ планирано повећање плате свим запосленим у износу од 165,00 КМ почевши од 1. јула 2024. године.
 
Она је истакла да је одређени дио средстава планиран за капиталне инвестиције и за унапређење инфраструктуре, како би се побољшали услови за нове инвестиције и предузетничка улагања у Брчко дистрикту БиХ.
 
„Предвиђено је и увећање стипендија с циљем стимулирања студената, јер је континуирано улагање у знање наша свијетла будућност“, истакла је Гељић.
 
Такође, нагласила је и да се измјенама буџета предвиђају и субвенције за надокнаду дијела трошкова горива за реализовану производњу под биљним културама у 2024. години.