ЈОШ ЈЕДНА ХУМАНА ГЕСТА БИЈЕЉИНСКИХ РИБОЛОВАЦА :: Semberija INFO ::

 

ЈОШ ЈЕДНА ХУМАНА ГЕСТА БИЈЕЉИНСКИХ РИБОЛОВАЦА


У намјери да уљепшају празничне дане најугроженијим суграђанима, чланови Спортско риболовног удружења“Риба“ из Бијељине организовали су данас традиционалну хуманитарну акцију припремања оброка за кориснике Народне кухиње у Бијељини. Заједничким снагама, око 50 чланова удружења, припремило је преко 300 оброка који се састоје од рибље чорбе, пржене рибе, хљеба и шарених, фарбаних јаја. Припремљену храну ће до крајњих корисника доставити чланови СРУ „Риба“ и Градске организације Црвеног крста Бијељина.



-Спортско риболовно удружење „Риба“ из Бијељине ставило се на располагање Градској организацији Црвеног крста из нашега града тако што смо данас, као и претходних осам година, на Велики петак спремили оброке за кориснике Народне кухиње у Бијељини. Ако се узму у обзир двије године које, због короне нисмо могли организовати ову хуманитарну акцију, ово је девети пут како чланови нашег удружења покушавају да, у границама својих, људских могућности, уљепшају наступајуће васкршње благдане нашим најугроженијим суграђанима. Поред припремања рибље чорбе и пржене рибе офарбали смо око хиљаду јаја тако да ће сви корисници добити по троје. Морам да се захвалим великом броју пријатеља који су нас подржали у овој акцији као ни у једној до сада. При томе нећу помињати имена и називе да не бих неког прескочио или промовисао – задовољан сам што смо се сви заједно укључили да за наступајући најрадоснији хришћански празник унесемо барем мало радости у куће наших суграђана који тешко живе“, изјавио је Миодраг Ђукић, први међу једнакима у СРУ „Риба“ из Бијељине.



Предсједник СРУ „Риба“ је искористио прилику да се захвали свим члановима овог удружења који у континуитету, изузев неколико преминулих, из године у годину одвајају своје вријеме на Велики Петак и помажу својим суграђанима. Волонтери Црвеног крста ГО Бијељина у току дана ће, заједно са члановима СРУ „Риба“ доставити храну до крајњих корисника.


 
Семберија инфо