Хуманитарна акција ученика Економске школе у Бијељини :: Semberija INFO ::

 

Хуманитарна акција ученика Економске школе у Бијељини


Ученици Економске школе у Бијељини укључили су се, продајом колача, у хуманитарну акцију прикупљања средстава за изградњу Дневног центра за дјецу с посебним потребама на Косову, под називом „ Подржи ме – Девети јануар“.



Милорад Арлов, предсједник Одбора за помоћ Косову и Метохији из Републике Српске, похвалио је гест ученика Економске школе који су на овакав начин одлучили да подрже своје вршњаке и дјецу на Косову и Метохији.

„Ученици Економске школе у Бијељини су показали зрелост и потврдили да ће бити добри људи. Захваљујем им се на овој акцији, а њиховим примјером ће кренути и млади из других школа у Републици Српској. У Косовској Митровици градимо дневни центар, капацитета 140 дјеце, за дјецу са посебним потребама и потешкоћама у развоју. Хумани људи, приватна предузећа, Влада РС, општине, сви су помогли да се изгради Дневни центар на Косову. Путем хуманитарног броја 1412, такође, људи могу подржати ову хуманитарну акцију и помоћи наш народ на Косову и Метохији“, истакао је Милорад Арлов, истичући да Срби на Косову већ двадесет година живе у тешким и сложеним условима, без слободе кретања и у великој неизвјесности.

Тања Алексић, професор социологије и филозофије у Економској школи, истакла је да се у ову акцију укључио савјет ученика и сви ученици, заједно са професорима.
„На овакав начин желимо подржати ученике и студенте на Косову и Метохији. Већ смо учествовали у неколико хуманитарних акција и наши ученици су се увијек одазивали на овакве акције“, каже професорка Алексић.

Бошко Бобар, предсједник Савјета ученика у Економској школи каже да су уечници посветили један дан дјеци Косова,организујући продају колача, како би на тај начин исказали солидарност са вршњацим на Косову и Метохији.
„Организовали смо и једну презентацију посвећену условима у којима живе дјеца на Косову. Оваквих акција ће бити још и нећемо се задржати на овој акцији“, каже Бошко Бобар.

Семберија инфо - Љ. Љубојевић
​Фото: Град Бијељина