Амбасадор Србије у БиХ Иван Тодоров посјетио Бијељину: Неизмјерно захвални Србији :: Semberija INFO ::

 

Амбасадор Србије у БиХ Иван Тодоров посјетио Бијељину: Неизмјерно захвални Србији


Амбасадор Србије у БиХ Иван Тодоров посјетио је данас Бијељину и са градоначелником Љубишом Петровићем разговарао о већ реализованим и новим пројектима који ће бити реализовани уз помоћ Србије на подручју Бијељине и овог дијела Републике Српске.

 Захваливши се на посјети, градоначелник Љубиша Петровић подсјетио је да је Србија помогла изградњу и опремање фискултурних сала у Основној школи “Петар Петровић Његош” у Великој Обарској и у Основној школи “Јован Дучић” у Патковачи са око 500.000 КМ.



“Република Србија је помогла реконструкцију Соколског дома у Бијељини са 500.000 КМ, а толико средстава је донирала и за реконструкцију спортске сале Средњошколског центра. Амбасадора Тодорова смо упознали са пројектима које намјеравамо реализовати, као што је изградња спортске дворане у Бијељини, путна инфраструктура, завршетак пројекта гасификације, изградња и адаптација вртића, као и са реализацијом пројекта изградње водоводно - канализационе мреже. Значајан дио састанка смо посветили отварању дипломатско - конзуларног представништва братске Србије у Бијељини. Град је изразио спремност да за потребе генералног конзулата уступимо бесплатно на кориштење просторије које се налазе у склопу новог објекта Центра за социјални рад. На тај начин ћемо оснажити наше братске везе и проширивати сарадњу. Овдје је важно напоменути и значај изградње новог моста на Сави средствима Србије, али и нове дионице ауто - пута од Бијељине до Раче коју ће Србија финансирати са 80 одсто средстава, на чему смо неизмјерно захвални Србији”, истакао је градоначелник Петровић, нагласивши да Србију види као кључни фактор мира и стабилности у региону, те као гаранта Дејтонског мировног споразума.

 Он је истакао да ће “Еxпо 2027” у Београду проширити сарадњу у региону, што је додатна шанса за развој овог подручја.



 Амбасадор Иван Тодоров се захвалио на добродошлици у Бијељини, истакавши да је са градоначелником Петровићем разговарао о пројектима у Бијељини које финансијски подржава Србија.

 “Разговарали смо о пројектима који су завршени или су у фази реализације. Разговарали смо и о пројектима које ћемо реализовати у будућности. За нас је изузетно важно отварање конзулата у Бијељини. Разговарали смо о повезивању Бијељине са Србијом, што ће омогућити убрзан развој. Бијељина ће бити мјесто укрштања путева и идеја. Упознат сам да желите у Бијељини отворити и технолошки парк. Даћемо максималан допринос да се све то оствари у наредном пеироду. Свидјело ми се како град размишља и дјелује када је у питању побољшање демографске слике на овом подручју, те о изградњи нових вртића. Разговараћемо и о могућности да Србија помогне у том погледу”, истакао је амбасадор Иван Тодоров.

(Семберија Инфо)