БИБЛИОТЕКА “ФИЛИП ВИШЊИЋ”: ПРИЗНАЊЕ “НАЈ ЧИТАЛАЦ” :: Semberija INFO ::

 

БИБЛИОТЕКА “ФИЛИП ВИШЊИЋ”: ПРИЗНАЊЕ “НАЈ ЧИТАЛАЦ”


Библиотека “Филип Вишњић” је поводом Међународног дана дјечије књиге, организовала додјелу признања “Нај читалац”, за највећи број прочитаних књига у 2023. години. Директор Библиотеке Жељана Арсеновић изразила је задовољство због чињенице да значајан број дјеце долази у Дјечије одјељење Библиотеке, а такође је подсјетила да се 2. априла обилежава Дан дјечије књиге.
 

-Овај датум показује значај и важност дјечије књиге, а самим тим да подстакне малишане да долазе у Библиотеку да читају књиге и развијају љубав према читању”, рекла је Арсеновићева. Највјернији чланови Дјечијег одјељења који су прочитали највише књига у прошлог години, поводом Дана дјечије књиге су награђени признањима и књигама.

 -Награђени су по категоријама, предшколци, основци и дјеа која похађају специјалну наставу у ОШ “Вук Караџић”.  Награде су добила три предшколца, међу којима је Михаил Вакичић који је прочитао 157 књига,  три основца, међу којима је Ирина Калајџија из ОШ “Вук Караџић” која је прочитала више од 80 књига и Зоран Драгић који похађа специјалну наставу у ОШ “Вук Караџић”, а прочитао је 10 књига”, појаснила је Арсеновићева. Михаилов отац, Славен Вакичић рекао је да он и супруга развијају Михаилову љубав према књизи, тако да њихов троипогодишњи син ужива у читању дјечијих књига. Ученица четвртог разреда ОШ “Вук Караџић” Ирина Калајџија, одлична је ученица, а највише воли ликовно и српски језик.
 

- Волим да читам бајке и док читам могу да се препустим машти. Читање волим од малих ногу, а својим другарима бих такође препоручила да више читају, него да гледају у телефон”, рекла је Калајџија. Троипогодишњи Михаил Вакичић каже да много воли да долази у Библиотеку и да чита књиге.
 

-Волим књиге о диносаурусима, ајкулама и змијама”, каже Миахил који је рекордер по броју прочуитаних књига.
 
Семберија инфо