​Представници “Гарде пантери” положили цвијеће на гроб Љубише Савића Маузера :: Semberija INFO ::

 

​Представници “Гарде пантери” положили цвијеће на гроб Љубише Савића Маузера


Извор: Семберија инфо / С. Николић

У оквиру обијежавања 32. годишњице Дана одбране града Бијељина, представници Удружења ветерана “Гарда Пантери”, положили су вијенце и цвијеће на спомен обиљежје на мјесту гдје је убијен комадант Гарде Љубиша Савић Маузер.



Предсједник Удружења ветерана "Гарда Пантери" Петар Цвијетиновић, рекао је да су у Удружењу поносни на све активности у одбрани града, те да су упутили иницијативу градској Скупштини и градоначелнику да 31. март буде датум од посебног значаја за град.

-То значи да овај дан треба да обиљежава кабинет градоначелника, односно Градска управа и Скупштина града. Треба да преносимо младима све што је било како не би било заборављено", истакао је Цвијетиновић  и нагласио да  ветерани не подржавају никакве злочине и да треба да одговара, свако ко је крив.



Предсједник Удружења "Ветерани Републике Српске" Зоран Миљановић, подсјетио је да је Љубиша Савић Маузер био организатор одбране Семберије и велики човјек, те да српски народ мора да му буде захвалан.

- Ми, његови саборци, пријатељи, фамилија, редовно се окупљамо на Дан одбране да одамо пошту команданту Гарде и команданту одбране града. Радује ме што се данас овдје окупило много људи и док год се овако окупљамо, Љубиша Савић Маузер и остали ратни хероји живјеће у нашим срцима ,истакао је Миљановић.