Ометали полицијске службенике приликом вршења службених радњи. У претресу пронађена марихуана и опрема за фалсификовање исправа :: Semberija INFO ::

 

Ометали полицијске службенике приликом вршења службених радњи. У претресу пронађена марихуана и опрема за фалсификовање исправа


Полицијски службеници Полицијске управе Бијељина, 15.03.2024. године лишили су четири лица из Бијељине због почињених кривичних дјела и ометања службених лица у вршењу службене радње.

Наиме, на основу наредбе Основног суда у Бијељини а под надзором надлежног тужилаштва полицијски службеници Полицијске управе Бијељина, 15.03.2024.године извршили су претрес стана и др. просторија и возила у Бијељини које користе лица М.П., С.П. , Д.П. и М.П.

Приликом претресања пронађена је и привремено одузета комплетна опрема за фалсификовање исправа,  око 100 грама зелене биљне материје која својим изгледом асоцира на опојну дрогу марихуану, те једна дигитална вага за прецизно мјерење.

Наиме, усред непоступања по наређењу полицијских службеника и пружања ативног отпора лице М.П. нанео је полицијском службенику лакше тјелесне повреде, док су лица Д.П. и С.П. која су настањена на истој адреси пружала отпор и ометала полицијске службенике у вршењу  службених радњи.

О свему наведеном обавјештен је поступајући тужилац Окружног јавног тужилаштва у Бијељини, који је наложио да се против наведених лица доставе Извјештаји за почињена кривична дјела ,,Фалсификовање исправе“, ,,Неовлаштена производња и промет опојних дрога“, и ,, Спречавање службеног лица у вршењу службене дужности“.