ОТВОРЕН ДРУГИ „БН КЛАСИК ФЕСТ“ :: Semberija INFO ::

 

ОТВОРЕН ДРУГИ „БН КЛАСИК ФЕСТ“


Вечерашњим наступом београдског пијанисте Невена Шобајића отворен је фестивал класичне, умјетничке музике „БН Класик фест“. Овогодишњи , други по реду фестивал трајаће од седмог до десетог марта. Организатори су Град Бијељина и УПМРС „Музика Арто“.

Специфичност овог музичког догађаја лежи у чињеници да фестивал има едукативни карактер, те да на једном мјесту окупља ученике, студенате, професоре музичких школа и Академија из Републике Српске и региона, а све са идејом афирмисања младих талената и културе путем класичне музике.

Савјетник Градоначелника, Радослав Остојић истакао је како је Град Бијељина са поносом и ове године организатор овог догађаја, изузетно важног за позиционирање Бијељине на културној мапи Републике Српске.

-Улагање у културу се убраја у ред најприоритетнијих улагања у свакој локалној заједници“, рекао је Остојић и појаснио да, прихватањем улоге једног од организатора догађаја попут „БН Класик феста“, Град Бијељина настоји озбиљну музику приближити свим њеним љубитељима у Семберији.



Захваливши Градској управи на челу са градоначелником Љубишом Петровићем на подршци у организацији фестивала, магистар Александра Радосављевић, професор клавира у Музичкој школи „Стеван Стојановић Мокрањац“ у Бијељини, истакла је како су манфестације попут ове идеална прилика да се публика поближе упозна са великим именима класичне музичке сцене као што су Владимир Марковић, Никола Пековић, Санел Реџић,  Наташа Митровић, Александра Радосављевић, Арсен Чаркић, Ненад Качар, Дејан Јанковић, Милена Зеленовић, Драгана Ђурић и Јулијана Шуловић.

Улаз на све фестивалске догађаје је бесплатан.
 
Семберија инфо