Поводом 29. фебруара - Дана ријетких болести :: Semberija INFO ::

 

Поводом 29. фебруара - Дана ријетких болести


Зграда Градске управе вечерас је била посебно освијетљена поводом обиљежавања Дана ријетких болести.
Филип Божић, у име кабинета градоначелника Љубише Петровића истакао је тим поводом да симболичним освјетљавањем Градске куће бојама које указују на пажњу и саосјећајност према особама које болују од ријетких болести, град Бијељина учествује у обиљежавању Међународног дана ријетких болести.

“Нажалост , свједоци смо да су особе које болују од ријетких болести у друштву често маргинализоване, из разноразних разлога, али је наша дужност да све њих прихватимо и да заједнички учествујемо у побољшању услова њиховог живота и на побољшања њиховог здравља. Ова свјетлост представља допринос да те особе постану још видљивије, а и нама је ово опомена да дамо више значаја овим особама. Градска управа града Бијељина буџетом за ову годину предвидјела је да за социјална давања издвоји око 440.000 КМ И тај новац ће бити усмјерен за једнократне помоћи. Наравно , превасходно ће се водити рачуна да се помогне онима који болују од неке тешке болести, а један број њих болује и од неке ријетке болести”, каже Филип Божић.



Селма Карадаревић, у име Савеза за ријетке болести, каже да њена кћерка болује од ријетке болести и ово је, како она каже, један вид скретања пажње друштва на особе које болују од ријетких болести, уз обавезу друштва да помогне тим људима, а међу њима има и велики број дјеце.


 
Семберија инфо