Удружење Импулс Бијељина - Јубиларни број нове серије часописа Музеји :: Semberija INFO ::

 

Удружење Импулс Бијељина - Јубиларни број нове серије часописа Музеји


Музејско друштво Србије уз финансијску подршку Министарства Републике Србије је публиковало десети, јубиларни број нове серије часописа Музеји.

Овај број и овај часопис је посебан за удружење јер је захваљујући Тањи Лазић, кустосу Музеја Семберије у њему објављен стручни рад под називом Нити које повезују из заједничких активности Удружења жена с инвалидитетом „Импулс” и Музеја Семберије.

У раду се представљају активности Удружења „Импулс” и Музеја Семберије из Бијељине на очувању и обнављању различитих вјештина домаће радиности које су највећим дијелом репрезент локалне културне баштине. Фокус рада је на пројектима чији је циљ очување културне баштине и реализација идеје „живог наслеђа”, а који омогућавају и лично оснаживање, већу видљивост и значајније јавно ангажовање жена с инвалидитетом.

Кроз вишегодишњу сарадњу Музеја Семберије у Бијељини и Удружења „Импулс” наглашена је жеља оба партнера за очување аутентичности локалног културног наслеђа и његовог даљег преношења на генерације које долазе.

Детаљније у часопису на страни 127 на линку http://www.mdsrbija.org/dokumenta/MUZEJI(2023).pdf?lang=lat