ЕПИСКОП ФОТИЈЕ – НА СРЕТЕЊЕ ИЗЛАЗИМО ПРЕД ЛИЦЕ БОЖИЈЕ У СРЕТЕЊЕ ГОСПОДУ И ИЗ ТОГА СУСРЕТА ТРЕБА ДА ИЗАЂЕМО БОЉИ :: Semberija INFO ::

 

ЕПИСКОП ФОТИЈЕ – НА СРЕТЕЊЕ ИЗЛАЗИМО ПРЕД ЛИЦЕ БОЖИЈЕ У СРЕТЕЊЕ ГОСПОДУ И ИЗ ТОГА СУСРЕТА ТРЕБА ДА ИЗАЂЕМО БОЉИ



Његово преосвештенство епископ зворничко-тузлански Фотије је, на празник Сретења Господњег служио, свету архијерејску литургију у храму Рођења Пресвете Богородице у Мачковцу код Лопара, уз саслужење свештенства Епархије зворничко-тузланске.

„На Сретење Господње једни другe сусрећемо, излазимо пред лице божије у Сретење Господу и из тога сусрета треба да изађемо бољи, посвећенији, смиренији, покајанији и у духовном богатству “, рекао је владика Фотије у својој бесједи окупљеним вјерницима.



Сретење Господње се обиљежава, 40 дана након Исусовог рођења, као успомена на дан када је Богородица први пут увела новорођеног Исуса Христа у храм да га посвети Богу.

Након литургије служен је парастос погинулим мајевичким борцима у Oдбрамбено-отаџбинском рату.

Међу присутним вјерницима молитвеном слављу су присуствовали Радо Савић, начелник општине Лопаре, предсједник Скупштине локалне заједнице Миленко Ристић и делегат из реда српског народа у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ Желимир Нешковић