Славенко Ристић: РСС и ГО СНСД Бијељина више нису на истом политичком путу :: Semberija INFO ::

 

Славенко Ристић: РСС и ГО СНСД Бијељина више нису на истом политичком путу


На данас одржаној конференцији за новинаре, предсједник Републичке странке Српске Славенко Ристић, најавио је да ће ова политичка странка, вјероватно имати свог кандидата за градоначелника на предстојећим локалним изборима,те да ће дјеловати изван било каквих коалиција.

-Градски одбор СНСД-а прије три мјесеца једнострано донио одлуку да раскине коалицију која је чинила већину у Скупштини Града Бијељине и да таквој одлуци није претходио никакав, ни званичан, ни незваничан састанак странака које су чиниле ту коалицију.Нико нас никада из Градског одбора СНСД-а није контактирао у вези с том одлуком и ми смо за њу сазнали путем медија. Градски одбор СНСД-а одбио је сваки наш покушај да разговарамо о тој теми. Умјесто разговора, услиједиле су потпуно неистините оптужбе на рачун Републичке странке Српске и Градског одбора РСС-а у Бијељини. И не само то. Услиједиле су ничим изазване и ничим образложене одлуке предсједника Градског одбора СНСД-а Бијељина о смјенама Дарка Митрића и Иване Станишић са позиција у бијељинској филијали Фонда здравственог осигурања и у Водама Српске” , рекао је Ристић  и нагласио да не може допустити, да било ко на овај начин покушава да урушава кредибилитет Републичке странке Српске и њених кадрова.



Према његовим ријечима, РСС и њен Градски одбор у Бијељини, у овом тренутку политички су једнако удаљени и од бијељинског СНСД-а и од бијељинског СДС-а , као и од свих других политичких странака које подржавају градоначелника Љубишу Петровића.

-Таква позиција нам омогућава да говоримо отворено и слободно о свему што нам се у Бијељини не свиђа, о свему што није добро за грађане, без обзира одакле долазе лоше одлуке и лоши потези”,истакао је, између осталог, Ристић.

(Семберија инфо)