Проглашене најљепше окићене куће и окућнице :: Semberija INFO ::

 

Проглашене најљепше окићене куће и окућнице


Градоначелник Бијељине Љубиша Петровић, у име Градске управе и у сарадњи са Туристичком организацијом града Бијељина, додијелио је награде у традиционалној акцији украшавања кућа и окућница, балкона и излога пословних простора током Новогодишњих и Божићних празника.



Прва награда(1.200 КМ) у категорији “Куће и окућнице” припала је Жељку Стевановићу, друга награда (800 КМ) Велинки Климента, трећа награда(500 КМ) Александри Вићановић Стевановић, док су утјешне награде за четврто и пето мјесто добили Душица Перић и  Бранко Стевановић.

У категорији “Балкони”, прва награда (1.200 КМ) припала је  Вањи Михајловић, друга награда (800 КМ) Душици Ристић, трећа награда(500 КМ) Жељку Миљановићу, док су утјешне награде за четврто и пето мјесто припале Бранки Јовановић и Неди Шпирић Ружић.


 
 У категорији “Излози пословних простора”, прва награда (1.200 КМ) припала је Угоститељској радњи - крчми “Буренце” Зорана Манигоде, друга награда (800 КМ) припала је Занатско - трговинској  радњи “Чаробна шкриња” Драгана Перића и трећа награда (500 КМ) Занатско - трговинској и комисионој радњи “ТИМ схоп” Милице Мартић.
 
 Галерија цвијећа “Дајана” и Салон вјенчаница “ Ангела вединг хаус” добили су утјешне награде за четврто и пето мјесто. Специјална награда градоначелника додијељена је Лидији Јовичић и подручном одјељењу Основне школе “Ћирило и Методије” у Бањици.


 
Градоначелник Петровић је након додјеле награда захвалио свим суграђанима који су се потрудили да Бијељина током Новогодишњих и Божићних празника изгледа украшено и лијепо.
 
 “Они који су се мало више потрудили добили су награде из нашег буџета, у укупном износу око 9.000 КМ. Жељели смо да мотивишемо наше суграђане за наредне године, тако да ћемо проширити ову акцију на додјељивање награда најљепше украшеној школи, најљепше украшеној мјесној заједници и заједници етажних власника. На тај начин ћемо ширити оптимизам, радни елан и позитивну енергију”, истакао је Петровић.


 
Жељко Стевановић из Попова, добитник прве награде за најљепше украшену кућу, захвалио се градоначелнику и Градској управи на добро организованој акцији.
 
 “За нас је био велики изазов да се потрудимо и покажемо на најљепши могући начин у овој акцији. Комплетна породица је била укључена у украшавање куће. За то нам је требало више од мјесец дана, али је наше задовољство било неописиво након толико уложеног труда”, каже Стевановић.


 
Зоран Маунага, власник крчме “Буренце” захвалио се свима који су дали своје гласовеза ову угоститељску радњу.
 
“Желио бих да се наредне године што више локала укључи у ову акцију и да нам град буде што љепше окићен током празника. То је радост и срећа за дјецу, али и за све наше суграђане. Пуно тога ми носимо у себи још из дјетињства, тако да су Нова година, Деда Мраз и Божић синоними за породичну и празничну атмосферу”, каже Зоран Маунага.


 
(Семберија Инфо)