СРПСКОЈ ТЕМЕЉЕ ДАЛИ: У Угљевику Обиљежен Дан бораца Републике Српске :: Semberija INFO ::

 

СРПСКОЈ ТЕМЕЉЕ ДАЛИ: У Угљевику Обиљежен Дан бораца Републике Српске



Полагањем вијенца званичника општине Угљевик и локалне Борачке организације  на Централно спомен-обиљежје погинулим борцима Одбрамбено-отаџбинског рата у овој подмајевичкој општини обиљежен је Дан бораца Републике Српске.

Предсједник Борачке организације Угљевик Јован Маринковић честитао је Дан бораца свим припадницима Војске Републике Српске и подсјетио да су управо они најзаслужнији за њену одбрану.

Маринковић је рекао да је претходно одржан састанак предсједништва Борачке организације Угљевика са руководством општине Угљевик.



-Предсједништво Борачке организације Угљевика донијело је данас закључак којим се даје пуна подршка Синдикалној организацији Рудника и термоелектране “Угљевик”  у борби за очување експлотационог поља а све у интересу да би овај привредни гигант радио до 2050 године ако би сачувао сва налазишта угља. Борци су се борили да би, између осталог, сачували наша приридна добра али и да би имали гдје радити и ми а посебно наша покољења-рекао је Маринковић.

Предсједник Скупштине општине Угљевик Зоран Лазић честитао је свим борцима Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске Дан бораца уз напомену да су млађа покољења поносна на ствараоце Републике Српске.

-Као предсједник Скупштине општине Угљевик увијек сам на располагању борачкој популацији којима сам наизмјерно захвалан за све што су чинили за стварање Републике Српске, и што чине за њен опстанак, мир и слободу српског народа-нагласио је Лазић.