„ЖЕЛИМО ПОПУЛАРИСАТИ КЊИГУ КОД НАЈМЛАЂИХ“ :: Semberija INFO ::

 

„ЖЕЛИМО ПОПУЛАРИСАТИ КЊИГУ КОД НАЈМЛАЂИХ“


Велика сала Народне библиотеке „Филип Вишњић“ у Бијељини данас је била посебно уређено мјесто на којем се у непосредном контакту са дјецом говорило о љубави према бајкама. О бајкама и поукама које бајке носе, говорила је Драгана Павловић Рибаћ, аутор књиге ”Краљ и три шешира” а захвални саговорници били су малишани из Дјечијег вртића „Чика Јова Змај“.

-„Краљ и три шешира“ је збирка бајки за дјецу. Поред бајки, у њој се налази и неколико пјесмица и велики број шарених илустрација. У суштини, моја дјеца су моја инспирација – оно што осмислим да њима, кроз пјесме и бајке кажем и пренесем, то у својим књигама поручујем и осталој дјеци. Живимо у времену које је бременито тешким причама, нарочито за дјецу, па сам се, да тако кажем, послужила браћом Грим и Андерсеном да дјеци понудим познат, класични формат али са модерним садржајем и идејама“, рекла је Драгана Павловић Рибаћ нагласивши још колико је заправо велики изазов писати за дјецу јер се ради о публици која захтијева велику посвећеност аутора, његову изузетну емпатију и чисте емоције.



Ово је трећа књига Драгане Павловић Рибаћ. До сада је објавила двије књиге пјесама за дјецу и то „Рода без пардона“ 2020. и „Заљуби се један Васа“ 2022. године.

Семберија инфо